Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuință din Darabani, în pericol din cauza flăcărilor! Pompierii au intervenit la timp!

astăzi, 15:00

O casă din orașul Darabani a fost în pericol, în urmă cu puțin timp, după ce funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum s-a aprins. Pompierii militari de la Punctu...

Primăria Botoșani organizează licitație pentru noile locuri de parcare amenajate!

astăzi, 14:40

Primăria Municipiului Botoșani anunță că va organiza licitație pe data de 5 decembrie pentru concesionarea noilor locuri de parcare amenajate în municipiul reședință de județ. Licitația...

Locuință din Botoșani, distrusă de incendiu. Bărbat salvat din calea flăcărilor! (Foto)

astăzi, 14:09

Astăzi, un incendiu puternic a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Hănești. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu ...