Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eclipsă totală de Lună pe 7 septembrie. Fenomen astronomic rar, vizibil și în România. Când poate fi observată „Luna sângerie”!

astăzi, 11:58

Pe 7 septembrie 2025, va avea loc o eclipsă totală de Lună, un fenomen ceresc spectaculos vizibil și în România. Satelitul natural al Pământului va fi complet acoperit de umbra ...

Într-o singură zi polițiștii botoșăneni au dat amenzi de 20.000 de lei șoferilor „vitezomani”!

astăzi, 11:11

La data de 5 septembrie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr.6 Pomârla și nr. 5 Mihăileni au ...

Cristian Popescu Piedone a făcut anunțul: „A venit timpul să ajut cetățenii de la un alt nivel...”

astăzi, 10:31

Sâmbătă dimineața, Cristian Popescu Piedone a anunțat pe Facebook, printr-o postare, că planurile sale implică „un partid al cetățenilor, pentru binele, siguranța și bunăstarea ...