Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni și-au încheiat misiunea în sprijinul oamenilor din localitatea Broșteni! (Foto)

astăzi, 19:34

Timp de cinci zile, pompierii din Botoșani au evacuat apa și mâlul din 31 de case, anexe și gospodării, au îndepărtat aluviunile de pe străzile Neagra, Mihai Băcescu, Ion Grintescu ...

Durerea unei mame din Botoșani, de ziua gemenilor ei: ”Copiii cu autism nu au prieteni care să îi caute!”

astăzi, 18:25

Astăzi, Adrian și Alexandru împlinesc 19 ani. O zi în care singura fericire le-a fost zâmbetul mamei și tortul dăruit de o vecină. Fără prieteni alături de care să petreacă...

Prof. Ion Neamțu s-a ”întors” acasă, marți va fi condus pe ultimul drum!

astăzi, 17:33

”Fiecare om are în viață dorințe, speranțe, dar și un propriu destin”, scria odinioară prof. Ion Neamțu, cel care și-a împlinit misiunea pe pământ, dar continuă...