Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tricolorii au dominat la Campionatul European U21. România a câștigat opt medalii!

Monday, 12 May 2025

Componenții loturilor naționale de tenis de masă au încheiat participarea la campionatul european Under 21 cu un bilanț impresionant de medalii, opt. Românii au luat două medalii de a...

S-a urcat la volan având permisul suspendat: A fost prins de polițiștii botoșăneni!

Monday, 12 May 2025

La data de 10 aprilie 2025, polițiștii din cadrul Poliției Municipiuilui Dorohoi – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN29A, în localitatea Dumbrăvița, un auto...

Permis de conducere fals depistat de polițiștii de frontieră de la Vama Stânca!

Monday, 12 May 2025

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la control un p...