Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, reacție dură pentru Giovanni Becali: „Nu știu câtă competență are să spună lucrurile astea!”

astăzi, 11:50

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, i-a dat o replică acidă lui Giovanni Becali. Finanțatorul liderului SuperLigii a luat foc după ce reputatul agent FIFA a declarat că poziția de lider a...

Doi copii, de 4 şi 8 anișori, găsiţi morți într-o baltă de la marginea unui sat. Părinţii, anchetaţi!

astăzi, 11:18

Tragedie uriaşă, aseară, într-o comună. Doi copii, un băieţel de patru ani şi o fetiţă de opt ani, au fost găsiţi morţi într-o baltă, la marginea satului în care locuiau...

Vocea unei generații care alege prezentul! Studentă din Botoșani: „Peste zece ani e mult. Important e ce fac azi.”

astăzi, 10:20

Generaţia Z este o generaţie care nu mai gândeşte în termeni de „unde mă văd peste zece ani”, ci mai degrabă de „ce oportunităţi am acum şi cum pot creşte din e...