Placinta cu ciuperci (de post)

Din faina, apa, sare si drojdie facem un aluat de paine. Il framantam bine si il lasam la dospit 30 de minute, intr-un loc cald. In acest timp spalam ciupercile, le taiem felioare subtiri, iar cozile le tocam marunt. Le calim in margarina impreuna cu ceapa taiata solzisori, sarea si piperul. Dupa ce a scazut apa pe care o lasa ciupercile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca. Adaugam mararul.

Luam din aluatul crescut o bucata de marimea unui mar, o intindem si adaugam doua linguri de ciuperci calite. Impachetam foaia ca pe un plic si o punem intr-o tava unsa cu margarina, langa celelalte "plicuri". Le punem la copt intr-un cuptor dinainte incalzit, la foc potrivit. Le lasam pana se rumenesc. Sunt gata in 30 de minute.

Ingrediente: 250 g faina, 50 g margarina, drojdie, sare, 500 g ciuperci, ceapa, piper, marar.

POSTA BUNA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primele blindate Cobra făcute de Otokar au ajuns în România. Contractul include peste 1.000 de vehicule!

Tuesday, 10 June 2025

Otokar a făcut prima livrare de blindate Cobra către România, ca parte din contractul de peste 4 miliarde de lei. Otokar a început livrarea primelor vehicule Cobra, ca parte din contract...

Maia Sandu, către Nicuşor Dan: “Dacă Moldova ar cădea pe mâna Rusiei, ar fi ameninţat şi Bucureştiul”!

Tuesday, 10 June 2025

Nicușor Dan respectă o tradiție a președinților români de a include Republica Moldova printre primele destinații vizitate la început de mandat. Preşedintele Republicii Moldova, M...

Două zile de spectacol în această săptămână - „Aventurile lui Chiț” la Teatrul „Vasilache”! (Foto)

Tuesday, 10 June 2025

Vă invităm la Teatrul „Vasilache”,  joi, 12 iunie 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 15 iunie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30 să vizionaţi spectacolul  „Aventu...