Pistolar cercetat penal: Are permis de detinere a armei doar la domiciliu!

Aseară, în jurul orei 19.00, G. Ştander, de 30 de ani, din municipiul Botoşani, a sesizat printr-un apel de urgenţă 112 faptul că în timp ce se afla într-un bar situat pe strada Teatrului din municipiu a fost împuşcat în braţul stâng de către administratorul localului.

Primele verificări efectuate la faţa locului au stabilit că A. Romică, de 36 de ani, din comuna Vorona, judeţul Botoşani, în timp ce se afla în barul anterior menţionat, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe fondul unui conflict spontan cu G. Ştander, a tras două focuri de armă înspre acesta, un cartuş lovindu-l în braţul stâng.

În urma incidentului victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.

Cercetările ulterioare au stabilit că A. Romică este posesor legal al unui pistol cu gloanţe de cauciuc, marca ROHM, având însă doar drept de deţinere la domiciliu, în baza certificatului de deţinător.

"Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de port fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, urmând a se propune soluţie procedurală", a precizat inspector pr Daniela Darea, purtător de cuvânt în acdrul IPJ Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
2

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
304

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
131

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...