Picatii de la Bac au scapat de probele orale!

Picatii de la Bac au scapat de probele orale!
Absolventii de liceu din seriile anterioare vor sustine examenul de Bacalaureat separat si diferit fata de cei care au absolvit 12 clase în anul curent.

Ministerul Educatiei si Cercetarii propune o noua metodologie de Bacalaureat care reglementeaza si situatia elevilor care au absolvit 12 clase în anii trecuti.

"Modul în care elevii vor sustine examenul de Bacalaureat este prima problema pe care trebuie sa o rezolvam. Am propus ca absolventii de liceu din anii anteriori sa sustina un examen diferit si separat fata de cei care au teminat liceul anul acesta, fapt ce este în favoarea ambelor categorii", a spus secretarul de stat Oana Badea, citata de Gardianul.

Daca proiectul de lege o sa fie aprobat, absolventii de liceu din anii anteriori, care vor sustine Bacalaureatul anul acesta, vor avea posibilitatea de a-si echivala probele orale cu cele de competente.

"Astfel ei vor sustine doar proba de competente digitale", a explicat Oana Badea.

În cursul zilei de ieri reprezentantii Ministerului s-au întâlnit cu inspectorii generali si cu informaticienii din toate judetele tarii pentru a discuta modul în care se va desfasura examenul de competente digitale, din acest an.

"Cred ca propunerea noastra o sa fie acceptata, în primul rând pentru ca se încadreaza perfect în prevederilele legale, dar si pentru ca vine în ajutorul elevilor. Cred ca un examen diferit si separat este necesar la fel precum este si echivalarea materiilor", a declarat Oana Badea pentru sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
7

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
27

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...