Piata Viilor, inaugurată de oficialități! Vezi ce a cumparat primarul Ovidiu Portariuc din noua piata! FOTO

Reabilitarea Pieţei Viilor a ajuns la final, noua investitie fiind inaugurata, vineri, de conducerea Primariei municipiului Botosani, reprezentantii Urban Serv, consilieri locali si oameni simpli care au dorit sa vada cum arata piata.

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, s-a declarat multumit de acest obiectiv complet reabilitat și modernizat, si este bucuros ca botosanenii vor putea cumpara produse de calitate direct de la producatori.

"Este un proiect reusit pentru Botosani. Felicit constructorul pentru calitatea lucrarilor. Nu mai exista nimic de adaugat la cum arata aceasta locatie. Stiu aceasta piata de cand aveam 7-8 ani si ma bucur ca dupa o perioada de timp este aici o piata noua. Este important ca oamenii sa gaseasca aici produse de calitate, direct de la producatori, la preturi accesibile. Nu vor fi aici samsari care sa urmeasca doar profitul", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul nu a plecat din piata pana cand nu si-a facut si cumparaturile. A cumparat cate un kilogram de rosii, castraveti, cirese si pastai.

Cei prezenți la inaugurare au făcut un tur al pieței, și au discutat cu comercianții, dar și cu botoșănenii, care obișnuiesc să își facă cumpărărturile în această piață din municipiul Botoșani.

"Este o investitie importanta pentru municipiul Botosani. Rezultatul se vede cu ochiul liber. Avem o piata moderna, hala de legume si hala de lactate, ce corespund normelor europene. Am avut surpriza sa primim felicitarile atat din partea comerciantilor, cat si a consumatorilor", a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Din cele 100 de mese existente în hala de legume, 85 au fost deja rezervate. Pe fiecare tarabă a fost trecut și numele producătorului care vinde marfa. 

Piata Viilor a fost reabilitata in cadrul unui proiect transfrontalier, iar lucrarile au costat circa 200.000 de euro, fiind executate de firma Aquaterm.

Urban Serv a contribuit cu 230.000 de lei, finanţând lucrările la hala de lactate, inclusiv dotările, cu excepţia celor două spaţii pentru producătorii din Republica Moldova şi Ucraina. De asemenea, Urban Serv a  achiziţionat şi mobilierul pentru hala de legume.

Piaţa Viilor are acum o suprafaţă totală de 1.311 metri pătraţi, iar platoul a fost extins cu structură metalică, fiind realizat un acoperiş din panouri termoizolante, şi create cinci accese separate pentru persoane. Spaţiul a fost închis cu panouri termoizolante şi tâmplărie din profile de aluminiu cu geam termoizolant.
























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...