Peste o luna sunt programate probele eliminatorii in liceele cu profil pedagogic!

Peste o luna sunt programate probele eliminatorii in liceele cu profil pedagogic!
Dupa trei ani de pauza, Ministerul Educatiei a decis redeschiderea liceelor cu profil pedagogic. Admiterea va incepe peste o luna, cu sustinerea probelor eliminatorii de aptitudini.

Incepand cu anul scolar 2006-2007, liceele de profil pedagogic nu au mai avut locuri pentru cei care isi doreau sa devina invatatori sau educatori.

Redeschiderea acestor licee a fost ceruta inca de anul trecut, la Congresul Invatatorilor. La Botosani, se are in vedere doar reluarea profilului pedagogic pentru educatori.

"Ma bucur ca s-a inteles ca liceele pedagogice au o foarte mare importanta, deoarece in liceele pedagogice se formeaza cei mai pregatiti specialisti in domeniu. In timpul facultatii nimeni nu isi mai da interesul sa invete studentii bazele pedagogiei. Iar in invatamantul superior nu exista criterii pe baza carora sa se faca selectia viitorilor studenti", a precizat Marilena Mardare, directorul Liceului Teoretic Nicolae Iorga Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
11

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
506

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
672

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...