Patru dintre revendicarile grefierilor au fost rezolvate!

Revendicarile personalului auxiliar din justitie privind plata orelor suplimentare, insuficienta personalului, plata chiriilor si constituirea ordinului grefierilor au fost rezolvate.

Potrivit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, singura problema care nu a fost rezolvata este plata sporurilor acordate prin hotarari judecatoresti, citat de Adevarul.

"Solutiile pe care noi le-am gasit implica rezolvarea graduala, treptata a revendicarilor, esalonarea lor intr-un termen rezonabil in raport de resursele bugetare de care dispune Romania in prezent", a spus ministrul.

El a precizat ca singura problema nerezolvata a ramas plata hotararilor judecatoresti care acorda sporuri, "pentru ca nu avem bani in buget".

Personalul auxiliar din justitie, printre care si angajati din Botosani, a intrat de luni in greva de avertisment pe o perioada de cinci zile, intre orele 10.00 - 12.00, la toate instantele si parchetele din tara.

Astfel, pe durata grevei grefierii nu vor intra in salile de judecata, activitatea instantelor fiind intrerupta. Procesele vor fi reluate in ordinea stabilita pe lista, dupa ora 12.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
201

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
438

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1043

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...