Peste 900 de mame din judetul Botosani afectate de reducerea indemnizatiei. Vezi pe cine mai afecteaza masurile de austeritate!

Peste 900 de mame din judetul Botosani afectate de reducerea indemnizatiei. Vezi pe cine mai afecteaza masurile de austeritate!
Masurile de austeritate stabilite de Guvernul Romaniei afecteaza pana in prezent, in judetul Botosani, 924 de mame care beneficiau pana acum de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni pana la nasterea copilului, realizandu-se practic o economie lunara la bugetul statului de aproape 170.000 lei.

Potrivit informatiilor furnizate de conducerea Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Botosani, sunt in plata pentru luna mai 924 de mame care beneficiau de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, reprezentand un efort bugetar de 1.126.700 lei pentru luna in curs, numarul total de indemnizatii pentru cresterea copilului din judetul Botosani fiind de 3.295 pana in prezent.

"Persoanele defavorizate nu sunt afectate decat intr-o mica masura, intrucat alocatia de stat, complementara, monoparentala nu se modifica, nici indemnizatiile pentru persoanele cu handicap nu se modifica. Referitor la indemnizatia pentru cresterea copilului care se reduce cu 15%, la noi in judet mai mult de doua treimi din numarul mamelor au indemnizatia minima de 600 lei si sumele nu influenteaza foarte mult", a precizat Elena Hotinceanu, director al AJPS Botosani.

Pe langa aceste masuri, Guvernul a eliminat si banii pentru trusou, fiind vorba de 150 lei acordati copiilor la nastere, care in luna aprilie s-au acordat pentru 632 de copii, au fost eliminate si alocatiile pentru nou-nascuti, de 230 lei, care se acorda o singura data, luna trecuta beneficiind de aceste sume 261 de copii.

De asemenea, a fost eliminat si acel ajutor de 200 euro acordat tinerilor casatoriti, in luna aprilie beneficiind de acesti bani 114 cupluri.

Nici de ajutoarele de incalzire nu vor mai putea beneficia botosanenii, mai ales ca in ultimul sezon rece au beneficiat in medie, pe luna, 7.352 de familii pentru subventia de caldura la Termica, 7.680 de subventii au fost pentru gaz si 84.379 de subventii au fost pentru lemne in tot judetul Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
120

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

Vineri, 10 Mai 2024
4266

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

Vineri, 10 Mai 2024
227

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...