Peste 700 de controale ale Garzii de Mediu in primele noua luni ale anului

Peste 700 de controale ale Garzii de Mediu in primele noua luni ale anului

 Rodica Zelinca, sefa Garzii de Mediu Botosani  

Bilantul activitatii din primele noua luni la Comisariatul Judetean de Mediu se rezuma intr-un numar de 715 controale, din care 180 de inspectii planificate si 435 neplanificate.

Potrivit comisarului-sef al Garzii de Mediu Botosani, in primele noua luni ale anului 2009 s-au aplicat 25 de amenzi, in valoare de 2,6 miliarde lei vechi.

Comparativ cu anul 2008, anul trecut s-au desfasurat 620 controale si s-au aplicat 67 amenzi, in valoare de 10,1 miliarde lei vechi. Ceea ce este de mentionat este faptul ca anul trecut si-au desfasurat activitatea la Garda de Mediu Botosani doar patru comisari, iar anul acesta sapte comisari.

Frecventele nereguli constatate ar fi lipsa autorizatiei de mediu la activitati care se supun reglementarii, depasirea nivelului de zgomot maxim admis, abandonarea de deseuri in locuri neamenajate, lipsa gestiunii deseurilor, neinchiderea rampelor de gunoi si nerespectatarea programului la 16 iulie 2009, arderea de miristi etc.

"Cea mai mare amenda pe anul 2009 a fost de 800 milioane, aplicata unei societati agricole pentru lipsa de autorizatie si incendierea unei suprafete mari de miriste, iar cea mai mare amenda aplicata pe anul 2008 a fost de un miliard lei vechi, fiind mai multe amenzi cu aceasta suma, pentru nerespectarea conditiilor de neutralizatie de mediu", a declarat comisar-sef Rodica Zelinca, sefa Garzii de Mediu Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
760

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
357

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...