Lipsa unui Guvern ii determina pe sindicalistii din invatamant sa renunte la proteste

Lipsa unui Guvern ii determina pe sindicalistii din invatamant sa renunte la proteste

 Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani  

Sindicatele din invatamantul botosanean au in vedere amanarea grevei generale, care era programata in noiembrie, din cauza ca nu au cu cine negocia.

Cele doua sindicate din invatamant, respectiv Liga Sindicatelor din Invatamant si Sindicatul Intavamantului Preuniversitar, au luat in serios varianta amanarii grevei generale, invocand faptul ca este posibil sa protesteze inutil, neavand nici cu cine negocia.

"Urmeaza ca in perioada urmatoare sa primim cele mai multe rezultate cu referendumul in scoli, daca actiunile de protest vor incepe pe 16 noiembrie. Am discutat cu liderii nostri de sindicat sa ia in calcul si contextul politic in care traim si posibilitatea de a nu avea cu cine negocia in aceasta perioada. Am sperat sa se rezolve mai repede cu instalarea unui nou Guvern. Noi nu excludem declansarea grevei de pe 16 noiembrie, vom vedea ce spun oamenii", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI.

Presedinta SIP, Maria Tiprigan, se gandeste ca cel mai bine pentru profesori ar fi sa astepte sa treaca alegerile prezidentiale si sa astepte ca noul Guvern sa se pronunte.

"Noi am finalizat acel referendum in scoli, si 80% din membrii nostri de sindicat au semnat ca sunt de acord cu declansarea unei greve generale in invatamant. Numai ca aceasta greva, pe moment, nu-si are rostul, pentru ca nu avem nici Guvern, si atunci cu cine sa negociem? Asteptam sa treaca alegerile si noul Guvern sa se pronunte. Traim intr-o atmosfera de incertitudine pe scena politica", a declarat Maria Tiprigan, presedinta SIP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
247

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
45

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
261

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...