Peste 5000 de locuri de cazare pentru studentii de la "Cuza", Iasi

Peste 5000 de locuri de cazare pentru studentii de la "Cuza", Iasi
In aproximativ doua saptamani, mii de studenti de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi intra in febra celui mai important moment din viata unui student, mai ales daca este boboc, respectiv cazarea.

Anul acesta, tinerii care vor primi cazare au la dispozitie 5.164 de locuri. Conducerea UAIC a anuntat ca perioada cazarilor va debuta pe 22 septembrie, cand universitatea va repartiza locurile catre fiecare facultate in parte. Apoi, pe 28 septembrie, facultatile vor afisa listele cu beneficiarii locurilor de cazare, informeaza Buna Ziua Iasi.

Studentii se vor putea caza efectiv in perioada 29 septembrie - 2 octombrie. A doua perioada a procesului, recazarea, pentru locurile ramase libere, incepe pe 4 octombrie. Din cauza lucrarilor de reabilitare si de modernizare, caminul C5 din complexul studentesc Titu Maiorescu va fi inchis pana anul viitor.

Biroul Senat al Universitatii Cuza va definitiva in aceasta saptamana tarifele de cazare pe care le va practica institutia de invatamant superior pentru caminele proprii. La fel ca in ultimii trei ani, ele raman aceleasi, cu cateva exceptii.

Costurile de cazare lunare se vor majora in complexul studentesc Targusor - Copou, unde tarifele in C1, C2 si C3, imobil in care sunt doua locuri in camera, vor fi majorate de la 240 lei la 250 lei. In schimb, pentru Akademos si Gaudeamus, caminele de lux ale UAIC, surprinzator, tarifele scad cu 15 la suta, respectiv de la 460 la 400 in Gaudeamus si de la 540 la 490 lei pentru Akademos.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
56

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
74

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
89

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...