Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar

Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar
Peste 2.300 de posturi din sistemul sanitar vor fi scoase la concurs pana la finele acestui an, anunta, pe site-ul oficial, Ministerul Sanatatii.

De asemenea, autoritatile administratiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un numar de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adauga si posturile vacantate in cele 18 spitale descentralizate in 2008 la Primaria Capitalei, anunta Ministerul Sanatatii.

Vor avea prioritate posturile pentru medici si asistenti medicali in specialitatile deficitare, ca de exemplu ATI (Anestezie - Terapie Intensiva), medicina de urgenta, de laborator si radiologie in spitalele din zonele unde exista deficit important de personal medical.

De asemenea, vor fi deblocate posturi si in unitati sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialisti pe anumite domenii cu lipsa acuta de personal.

Lista unitatilor sanitare cu paturi, dar si numarul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum si specialitatile pentru care se vor organiza concursuri/examinari in aceasta toamna va fi publicata pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, incepand cu data de 20 septembrie, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Institutia estimeaza ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinarile pentru ocuparea posturilor.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila a solicitat Guvernului, la jumatatea lunii august, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical. Solicitarea a fost facuta in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti, unde cinci bebelusi au murit, iar alti sase au fost grav raniti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
44

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
34

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
207

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...