Peste 2 milioane de euro pentru Botosani, de la Uniunea Europeana

Peste 2 milioane de euro pentru Botosani, de la Uniunea Europeana
Potrivit unei hotarari de Guvern, judetul Botosani va beneficia, alaturi de alte cateva judete din tara afectate de inundatiile de anul trecut, de aproximativ 2,2 milioane de euro de la UE. Suma totala acordata Romaniei este de 11 milioane de euro.

"Asteptam hotararea de Guvern cu detalii pentru a vedea cum putem folosi acesti bani. Anul trecut am beneficiat de 70 miliarde de lei vechi, care au fost total insuficienti in raport cu necesarul", a precizat Mihai Tabuleac, presedinte al Consiliului Judetean Botosani.

Conform celor mentionate de seful CJ, este prima data cand judetul Botosani primeste fonduri de la Uniunea Europeana in urma unor calamitati naturale.

"Anul trecut estimam ca avem nevoie de 3 milioane de euro, dar nu am avut pe masa rapoartele concrete", a conchis Tabuleac.

Reamintim ca miercuri a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se repartizează o sumă de bani venită de la Comisia Europeană. CE a acordat României suma totală de 11 milioane de euro, ca formă de rambursare a cheltuielilor pentru operaţiunile de urgenţă din perioada inundaţiilor produse în anul 2008, Botosaniului reveninsdu-i aproximativ 2,2 milioane euro. Decizia Comisiei a venit în iulie 2009.

Prin Hotărârea adoptată miercuri, suma de 11 milioane euro, alocată prin Fondul de solidaritate al UE, se repartizează astfel: Consiliului judeţean Suceava îi revin aproximativ 4 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Maramureş - aproximativ 1,3 milioane euro; pentru Consiliul judeţean Botoşani - aproximativ 2,2 milioane euro; 2 milioane euro pentru Consiliul judeţean Iaşi; alte 2 milioane pentru Consiliul judeţean Neamţ. Banii vor veni în maxim 2 luni de la Uniunea Europeană.

Sumele primite de România din fondul de solidaritate se utilizează pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu următoarele acţiuni: repunerea în funcţiune a reţelelor de aprovizionare cu apă, repunerea în funcţiune a sistemelor de colectare a apelor pluviale şi a instalaţiilor pentru apele reziduale, repunerea în funcţiune a infrastructurii rutiere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
24

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
73

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
359

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...