Pestă porcină la Tulbureni, la marginea municipiului Botoșani

Pestă porcină la Tulbureni, la marginea municipiului Botoșani

La finele săptămânii zeci de porci mistreți au fost identificați pe raza cartierului Tulbureni confirmându-se pesta porcină africană.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că există un focar de pestă porcină și cu siguranță reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare vor lua măsurile legale.

Locuitorii din zona Tulbureni au declarat că în zonă există cârduri de zeci de porci mistreți care zburdă prin acest areal și nimeni nu a intervenit. Unele persoane au dorit să intervină, dar nu au putut neavând permisivitatea legală.

Pesta porcina se pare că ia amploare la nivelul județului, locuitori ai comunei Cristești au declarat că au găsit mai multe cadavre de porci domestici abandonați pe câmp.

Facem apel la toți botoșăneni să ne anunțe în cel mai scurt dacă identifică animale pe câmp sau în alte zone și noi vom interveni în maxim două ore de la apel. Împreună cu cei de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor se va efectua și o acțiune de vânătoare la pândă și nu la goană, pentru a nu crea posibilitatea ca porcii infestați să se ducă și în alte habitate”, a declarat Mihai Țurcanu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranței Alimentelor.

Șeful DSVSA a confirmat faptul că în cursul zilei de sâmbătă au fost găsiți câțiva mistreți pe raza Tulbureni și într-adevăr în această zonă sunt foarte mulți porci, agricultorii confirmând că nu de puține ori au fost afectați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Marius Rogojinschi: Teatrul Eminescu are nevoie de un director autohton

Luni, 17 Mai 2021
351

Telenovela concursului pentru ocuparea postului de director a Teatrului Mihai Eminescu continuă.Dacă în cea de-a doua rundă a concursului se părea că doar regizorul Alexandru Vasilache...

Avizul Consiliului de Administrație de la Modern Calor se lasă așteptat

Luni, 17 Mai 2021
269

Lipsa avizului Consiliului de Administrație al societății municipale de termoficare a făcut ca bugetul de venituri și cheltuieli să nu fie aprobat.În opinia lui Constantin Zărnescu, ...

Primarul Cosmin Andrei nemulțumit de activitatea societăților subordonate Consiliului Local

Luni, 17 Mai 2021
680

Activitatea unităților comerciale aflate în subordinea Consiliului Local, au intrat în colimatorul edilului municipiului Cosmin Andrei.Dacă la nivelul societății de salubrizare l...