Acuzații de șpagă la APIA Botoșani. Agricultor: Mi s-a solicitat din partea unui funcționar al APIA un procent de 20 la sută din valoarea subvenției

Acuzații de șpagă la APIA Botoșani. Agricultor: Mi s-a solicitat din partea unui funcționar al APIA un procent de 20 la sută din valoarea subvenției

Un fermier din județul Botoșani aduce acuzații la adresa unui funcționar din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură.

În ultima perioadă la nivelul APIA Botoșani planează suspiciunea că cel puțin a unui inspector a solicitat unor fermieri din județ șpagă pentru facilitarea acordării subvențiilor.

Mi s-a solicitat din partea unui funcționar al APIA un procent de 20 la sută din valoarea subvenției pe care o aveam de primit. Am făcut plângere la nivel de Parchet și nu mi se pare corect ca din ceea ce mi se cuvine să fiu comisionat de un angajat al statului, a declarat un fermier din Botoșani.

Interpelat în legătură cu acest subiect, Liviu Zaharia, director al APIA, a declarat că a auzit despre aceste acuzații.

Am cunoștință despre aceste acuze, dar nu am primit nimic oficial. Vă dați seama că este vorba de imaginea instituției. Voi analiza personal acest caz și vă voi anunța. Nu ne permitem să creăm o stare de disconfort la nivel de unitate, a declarat directorul APIA Botoșani, Liviu Zaharia.

Și la nivelul Ministerului Agriculturii s-au auzit acuzațiile de la nivelul APIA Botoșani, ministrul Adrian Oros, prin vocea consilierului Florin Vasilache a declarat că se vor face verificări.

Sunt doar goange aruncate în spațiul public. Ei caută tot felul de subterfugii să beneficieze. Cunosc personajul. E un mare patron de restaurant de la marginea orașului, unde merge multă lume și crede că i se cuvine orice. Dacă trebuia să depună documentația până pe 14 ale lunii și a întârziat cu mai bine de o lună, eu nu puteam să încalc legea. Ei vin cu tot felul de propuneri, dar nu îți poți risca slujba, a declarat Paul Bulfeci, inspectorul acuzat că ar fi solicitat șpaga fermierului.

 

 

Spune-ne opinia ta