Pericole înlăturate de inspectorii de prevenire ai ISU Botoşani !

Peste 800 stări potenÅ£iale de pericol au fost înlăturate în urma celor 1.334 de controale efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă Nicolae Iorga al JudeÅ£ului BotoÅŸani, în primul semestru al anului 2011, la operatori economici, instituÅ£ii ÅŸi localităţi.

Aproape jumătate dintre abaterile de la legislaÅ£ia de prevenire a situaÅ£iilor de urgenţă (apărare împotriva incendiilor ÅŸi protecÅ£ie civilă) au fost remediate pe timpul verificărilor. Alte 726 nereguli au îmbrăcat formă contravenÅ£ională, dintre care 103 amenzi în valoare de cca. 686.000 lei.

Cele mai frecvente nereguli constatate se referă la modul defectuos de exploatare a instalaÅ£iilor (electrice, de gaz, de încălzire locală), neverificarea mijloacelor de primă intervenÅ£ie (stingătoare), neinstruirea salariaÅ£ilor în domeniul situaÅ£iilor de urgenţă.

Pe timpul controalelor, personalul InspecÅ£iei JudeÅ£ene de Prevenire a executat un număr de 154 exerciÅ£ii de alarmare ÅŸi intervenÅ£ie în caz de incendiu, 12 exerciÅ£ii de alarmare publică ÅŸi 6 exerciÅ£ii de evacuare.

În perioada analizată au fost emise 51 avize ( 45 in 2010) ÅŸi 21 autorizaÅ£ii (20 în 2010) privind securitatea la incendiu, 77 avize ( 0 în 2010) la planurile de evacuare în situaÅ£ii de urgenţă ÅŸi 16 avize (4 în 2010) la transportul deÅŸeurilor periculoase.

Totodată, au fost respinse 9 cereri de eliberare a avizului de securitate la incendiu ÅŸi 5 cereri de emitere a autorizaÅ£iei de securitate la incendiu. În primul semestru al acestui an, inspectoratul a primit, înregistrat ÅŸi soluÅ£ionat un număr de 11 petiÅ£ii în domeniul apărării împotriva incendiilor ÅŸi 1 petiÅ£ie în domeniul protecÅ£iei civile.

PetiÅ£iile au vizat încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor cum ar fi blocarea drumurilor de acces (2 petiÅ£ii), neautorizarea construcÅ£iilor din punct de vedere al securităţii la incendiu (2 petiÅ£ii), nerespectarea prevederilor legale prin amplasarea, construcÅ£ia, verificarea, repararea ÅŸi curăţarea periodică a sobelor ÅŸi coÅŸurilor de fum (4 petiÅ£ii), nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la amplasarea construcÅ£iilor ÅŸi instalaÅ£iilor (2 petiÅ£ii) exploatarea necorespunzătoare a instalaÅ£iilor electrice ( 1 petiÅ£ie), precum ÅŸi probleme de protecÅ£ie civilă – clădire aflată în pericol de prăbuÅŸire ce poate afecta vecinătăţile (1 petiÅ£ie).

Toate petiÅ£iile ÅŸi sesizările adresate unităţii au fost soluÅ£ionate în termenul prevăzut de lege. I.S.U. BotoÅŸani recomandă populaÅ£iei judeÅ£ului să respecte, atât acasă cât ÅŸi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaÅ£iilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieÅ£i omeneÅŸti sau de bunuri materiale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
15

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
27

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
280

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...