Pericol public: minor beat la volan!

Politistii au reusit sa opreasca la timp un minor care se aventurase pe drumurile din judeţ, dupa ce acesta, cu câteva pahare la bord, a profitat de neatenţia unui botoşanean şi a plecat la plimbare cu maşina.

Întreaga poveste a avut loc luni seara, în jurul orei 23.45. În timp ce poliţiştii din oraşul Ştefăneşti, în cooperare cu poliţiştii de frontieră, se aflau în serviciul de patrulare pe DN 24 C, pe raza localităţii Bobuleşti, au oprit în trafic pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat minorul A. S., de 17 ani, din municipiul Botoşani.

"Din primele cercetări efectuate a rezultat că autoturismul aparţinea numitului R. Adrian, din municipiul Botoşani, cu care minorul s-a deplasat anterior la discoteca din localitatea Bobuleşti. Întrucât propietarul autoturismului nu avea buzunare pentru a ţine cheile autoturismului i le-a înmânat minorului care profitând de neatenţia acestuia a urcat la volanul autoturismului cu care a circulat pe DN 24C, aproximativ 150 metri, până în locul unde a fost oprit de către poliţişti", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvânt al IPJ Botoşani.

La testarea cu aparatul etilotest, minorului i s-a stabilit o concentraţie alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de minorul A. S. se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...