Barbatul accidentat luni seara de un taxi avea o concentratie alcoolica de 0,88!

Pietonul accidentat aseara, in zona Bisericii Roseti, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. Mai mult, acesta era si sub influenta băuturilor alcoolice.

Luni seara, în jurul orei 22.35, în timp ce taximetristul B. L.-V., de 39 ani, din municipiul Botoşani, posesor al permisului de conducere categoriile BE şi CE din anul 2006, conducea un autoturism în regim de taxi, pe strada O. Onicescu din municipiul Botoşani, a surprins şi accidentat uşor pe numitul H. Viorel, de 50 ani, din municipiul Botoşani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Botoşani, unde, în urma investigaţiilor de specialitate, s-a stabilit că nu a suferit leziuni osoase. În momentul producerii accidentului conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, la testarea cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

"Pietonului H. Viorel i s-a stabilit în urma testării cu aparatul etilotest o concentraţie alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorului auto cât şi victimei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că accidentul s-a produs din culpa pietonului care fiind sub influenţa alcoolului s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botosani.

Se continuă cercetările pentru a se stabili dacă în sarcina conducătorului auto se poate reţine vreo culpă în producerea accidentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...