Perchezitii si la Nova Apaserv, dupa descinderile DNA de la CJ!

Perchezitii si la Nova Apaserv, dupa descinderile DNA de la CJ!
Radu Judele este "o anexă dintr-un scandal mai mare", spune Florin Țurcanu despre descinderile pe care procurorii DNA le-au făcut ieri la biroul administratorului județului Botoșani. 
 
"Cred că domnul Judele este o anexă adunată într-un scandal mare. Au ridicat și de la Suceava, de la Iași, de la operatorii de apă, documente ample în care Tahal-ul era prins în depuneri de oferte. Sunt anchete care trebuie duse la sfârșit. Domnul Judele nu știe despre ce este vorba și va vedea astăzi când îi aduce la cunoștință. Au ridicate documente din 2006 până în 2011, licitațiile au fost făcute, noi în perioada asta am făcut două sau trei plăți către firma respectivă. La apă la fel, era în perioada de analiză a documentelor. Nu este bun pentru instituția noastră un astfel de scandal", a declarat presedintele CJ, Florin Turcanu, vizavi de descinderile DNA care au loc joi si care l-au vizat pe Radu Judele, administratorul judetului Botosani.

Joi, procurorii anticoruptie au ridicat documente și de la operatorul de apă, Nova Apaserv, intrucat firma Tahal, cea care câștigase licitația pentru consultanță pe proiectul privind sistemul integat de management al deșeurilor depusese o ofertă și la Nova Apaserv, pentru consultanță.

De la Consiliul Județean, procurorii DNA au ridicat documente legate de licitația organizată în 2011 de Consiliul Județean pentru consultanță la proiectul cu deșeurile.

Nova Apaserv urma să organizeze licitație pentru desemnarea consultantului pentru proiectul privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă, înscriindu-se mai multe firme, printre care și Tahal București.

Radu Judele este chemat astăzi la București pentru a i se aduce la cunoștință învinuirile. 

VEZI CE AU RIDICAT PROCURORII DNA DIN BIROUL LUI RADU JUDELE!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
713

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
180

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
461

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...