Perchezitii la sediile Rodipet din toata tara

Procurorii DIICOT efectueaza in aceasta dimineata perchezitii simultane la sediul firmei Rodipet si la filialele din tara, in vederea documentarii asupra activitatii infractionale desfasurate de grupul infractional organizat ce a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea activelor SC RODIPET SA.

DIICOT anunta ca in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC RODIPET SA, profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii.

Astfel, Hasaan Awdi si fratele sau, Mehdi Awdi, au procedat la cauzarea unui prejudiciu in suma totala de 35,5 milioane euro si sunt acuzati de delapidare si devalizare.

S-a inceput urmarirea penala fata de 9 persoane, care au fost ridicate si conduse la sediul DIICOT in vederea audierii si luarii masurilor legale.

In 2009, Adevarul scria ca privatizarea Rodipet semana cu o "dedicatie" pentru clanul Awdi, mentionand ca pentru ca acestia sa intre in posesia Rodipet, guvernul Nastase a emis o ordonanta speciala.

Angajatii Rodipet Botosani, lasati de izbeliste!

In luna martie a acestui an, o delegatie formata din 17 angajati ai societatii Rodipet Botosani a cerut sprijinul prefectului judetului, Cristian Roman, in rezolvarea problemelor legate de societatea Rodipet.

"Din anul 2004, cand s-a privatizat Rodipetul si ne-au luat arabii, inca de la inceput aceasta privatizare a fost dubioasa. In 2007 ne-au obligat sa semnam, sa dam garantie, care nu a vrut sa semneze nu a primit salariul. Problema e ca nu au platit nimic catre stat, pentru angajati, din 2006  noi nu mai figuram cu carte de munca la ITM. AVAS-ul nu a facut nimic pentru noi. Functionam cu marfa foarte putina, numai sa nu inchidem chioscurile. Noi din iunie anul trecut nu ne-am mai primit salariile", s-a plans atunci unul dintre soferii Rodipet Botosani.

Angajatii Rodipet au precizat ca toate judetele din Moldova, cu exceptia judetului Botosani, au fost preluate de o firma din Brasov, unele judete incepand chiar activitatea, cei aproximativ 40 de angajati Rodipet Botosani spunand ca nu inteleg de ce ei nu au fost preluati de aceeasi firma.

"Suntem singurul judet din Moldova care nu are obiectul activitatii, restul judetelelor au fost preluate de domnul Paul Gontea si cateva dintre ele au deja activitate. Problema e ca vrem sa incepem si noi activitatea cu o firma din tara, sa avem si noi de munca", a declarat Marcela Chirila, una dintre angajatii Rodipet.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca, prezent la intalnirea din luna martie, a spus ca angajatii Rodipet nu figureaza la ITM Botosani, nu au carti de munca si nicio alta prezenta aici, ci probabil la Bucuresti.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un europarlamentar cere suspendarea alegerilor prezidențiale. Ce motive au fost invocate la BEC și la CCR!

astăzi, 15:05

Europarlamentara Diana Șoșoacă a depus la BEC și la CCR solicitări privind suspendarea alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. Diana Șoșoacă, a cărei candidatură a fost respinsă de C...

Elevii de la „A.T. Laurian” Botoșani, alături de pompieri și paramedicii Smurd! (Foto)

astăzi, 13:50

Elevii au petrecut câteva ore alături de pompierii și paramedicii SMURD, dornici să învețe cum pot face diferența în momente critice. Aceștia au fost interesați să descopere ...

Marius Budăi îl întreabă pe Iftime cum poate să ceară votul cetățenilor la parlamentare după ce le-a vândut repartitoare la suprapreț! (Video)

astăzi, 12:45

Deputatul PSD Marius Budăi a revenit cu o nouă întrebare adresată președintelui PNL Botoșani, Valeriu Iftime, care a refuzat până acum să răspundă la întrebările PSD privin...