Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări!
BOTOSANI

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări!
Perchezițiile au fost realizate simultan, la imobile din municipiul Botoşani şi municipiul Dorohoi şi au vizat cinci persoane bănuite de contrabandă. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 40.360 de ţigarete, provenite din Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

Joi, 11 august, poliţiştii de investigare a criminalității economice și cei de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 11 percheziţii, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Acţiunea a beneficiat de suportul  de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi şi cei ai Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Dorohoi.

Perchezițiile au fost realizate simultan, la imobile din municipiul Botoşani şi municipiul Dorohoi şi au vizat cinci persoane bănuite de contrabandă.

De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări la două societăţi comerciale, deţinute de două dintre persoanele bănuite.
În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 40.360 de ţigarete, provenite din Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

Totodată, poliţiştii au ridicat mai multe recipiente netimbrate şi neetichetate corespunzător, care conţineau un lichid incolor, cu puternic miros de alcool etilic, pentru care persoanele percheziţionate nu deţineau documente legale de provenienţă, cercetările fiind extinse sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Una dintre persoanele în cauză este bănuită şi de faptul că desfăşura activităţi de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare, fără a deţine documente de provenienţă pentru marfă şi fără a înregistra în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, magazinul nefiind dotat cu casă de marcat fiscalizată.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 240.000 de lei.

Două persoane au fost conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri procedurale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

astăzi, 22:29
28

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
649

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
187

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...