Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!

Percheziţii la Dorohoi şi în Penitenciarul Iaşi: Un bărbat a fost reţinut pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul"!
Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. Duminică, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul". O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.
 
La data de 9 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda "Accidentul".
 
Astfel, din cercetări a reieşit că, în perioada martie - septembrie 2016, una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda "accidentul", 7 persoane din municipiul Iaşi.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, care ar fi fost folosite lasăvârşirea infracţiunilor.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.
 
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda "Accidentul", urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propuneri legale.
 
Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
 
"Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei. La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză"
, informează IPJ Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
101

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
874

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
408

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...