Percheziții la Botoșani pentru anihilarea unei rețele care exploata persoane!

Percheziții la Botoșani pentru anihilarea unei rețele care exploata persoane!
Serviciului de combatere a crimei organizate  și DIICOT, împreună cu anchetatorii din Danemarca, au anihilat o rețea româno-daneză de înșelăciune și exploatare a persoanelor, în această dimineață având loc percheziții în mai multe județe.

Crima organizată Arad s-a sesizat și a pornit ancheta în urma plângerii unei persoane, cum că există mulți români racolați, cărora li s-au promis locuri de muncă bine plătite în Danermarca, dar că, la fața locului, când ajungeau acolo, persoanele respective erau angajate în firme fictive. Ulterior, pe numele celor înșelați erau cumpărate diverse bunuri în rate și se luau credite bancare care ajungeau la capii rețelei.

Peste o sută de persoane au fost victimele acestei reţele de trafic de persoane. Cooperarea autorităţilor din cele două state a făcut să fie identificate ambele segmente ale grupării, cei 19 danezi şi românii care acţionau în statul nordic fiind reținuți sau arestați.

În această dimineaţă s-a trecut la anihilarea segmentului din România – fiind efectuate 20 de percheziţii în judeţele Botoşani, Vrancea, Mureş și Constanța. Liderul grupării şi alte 18 persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul IPJ Arad. Operațiunea se numește "Cuibul de viespi".

Sursa: specialarad.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
430

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
155

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
446

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...