Pensionari obligati sa restituie bani la stat!

Pensionari obligati sa restituie bani la stat!
Persoanele care au primit plati compensatorii la momentul iesirii la pensie si doresc sa lucreze in continuare in sistemul public vor fi obligate sa restituite suma aferenta acestor compensatii in termen de 30 zile de la angajare, conform unei decizii luate in sedinta de marti a Guvernului, informeaza Agentia Mediafax.

Premierul Emil Boc a aratat ca in aceasta situatie se afla in principal persoane incadrate in structurile Ministerelor Apararii, Internelor si Justitiei.

Boc a exemplificat prin faptul ca la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor lucreaza, la nivel central, aproximativ 350 de persoane iesite la pensie si care au beneficiat la momentul retragerii din functia publica de plati compensatorii de circa un miliard lei vechi.

"Primul care a sutinut aceasta masura a fost ministrul Oprea, cel care este in situatia de a returna aproximativ un miliard de lei, fiind beneficiar al unor compensatii. A fost primul care a sustinut aceasta masura si a declarat ca in 5 ianuarie depune banii la casierie, pentru a face dovada respectarii acestei decizii pe care Guvernul a luat-o. Este o masura care vizeaza un efect curativ al sistemului, de a pune ordine si a stabili foarte clar cine si cum castiga in sistemul nostru public, pentru ca principala noastra preocupare este sa gestionam cat mai bine banul public", a spus premierul.

Boc a confirmat totodata informatia transmisa anterior de MEDIAFAX conform careia pensionarii care vor solicita sa fie angajati intr-o institutie publica vor fi obligati sa opteze intre pensie si salariul de bugetar, fara a mai avea posibilitatea sa cumuleze aceste venituri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
141

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
279

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
65

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...