Pedepse reduse in dosarul spagii la Bac de la Colegiul Economic!

Pedepse reduse in dosarul spagii la Bac de la Colegiul Economic!
Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatilor in cazul spagii la Bac, de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botosani, reducand sentintele date initial de Tribunalul Botosani.

Fostul preşedinte al comisiei de examen, profesorul Leonache Drăgoi, a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, iar Mihaela Carmen Ciurariu, vicepreşedinte al comitetului de părinţi, a fost condamnată la un an şi 2 luni de închisoare cu executare.

"Solutie: Admite apelurile declarate de inculpaţii Ciurariu Mihaela Carmen şi Drăgoi Leonache împotriva sentinţei penale nr. 15/22.01.2013 pronunţată de Tribunalul Botoşani - Secţia penală în dosarul nr. 10098/40/2011. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: Condamnă pe inculpata Ciurariu Mihaela Carmen, la pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 41 alin. 2 Cod penal, art. 74 al. 2 şi art. 76 al. 1 lit. e teza I şi art. 37 lit. a Cod penal. În baza art. 83 Cod penal, revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatei prin sentinţa penală nr. 157 din 6 mai 2008 a Tribunalului Botoşani şi dispune ca inculpata Ciurariu Mihaela Carmen să execute această pedeapsă alături de cea de 2 luni închisoare, aplicată prin prezenta decizie, în total pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare. Condamnă pe inculpatul Drăgoi Leonache, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 254 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 74 al. 1 lit. a şi art. 76 al. 1 lit. c Cod penal (în loc de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II –a, b, c Cod penal). În baza art. 81 Cod penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei de 6 luni închisoare aplicate inculpatului Drăgoi Leonache, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 al. 1 Cod penal. În baza art. 71 al. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr. 15/22.01.2013 pronunţată de Tribunalul Botoşani - Secţia penală în dosarul nr. 10098/40/2011, care nu sunt contrare prezentei decizii. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 09.04.2013", se arata pe site-ul Curții de Apel Suceava.

Initial, ambii inculpați au fost condamnați de magistrații Tribunalului Botoșani la închisoare cu executare. Preşedintele comisiei de examen de bacalaureat, profesorul universitar Leonache Drăgoi, de la Facultatea de Textile Pielărie, din cadrul Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iași, fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar vicepreşedintele comisiei de părinţi, Mihaela Ciurariu, tot la doi ani de închisoare, la care s-a mai adăugat un an, după ce în trecut mai fusese condamnată la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Instanța a confiscat de la profesorul universitar și suma de 5.400 de lei, bani pe care i-a primit drept mită de le elevi, pentru ca aceștia să primească note mari.

Scandalul a izbucnit in 2010, dupa desfasurarea examenului de bacalaureat la Colegiul Economic din Botosani, in urma unei reclamatii din partea unui parinte care acuza o parte a comisiei ca ar fi luat bani pentru a acorda note mari.

La Colegiul Economic au fost examinati 287 de candidati de la Colegiul Economic, de la Grupul Scolar Cotusca si de la Scoala de Cooperatie.

Leonache Drăgoi și Mihaela Ciurariu au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru luare, respectiv dare de mită, în octombrie 2011.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...