Pe 26 mai, în Italia: Manifestație omagiu în memoria unui român ucis de mafie!

Românul ucis de mafia italiană avea 33 de ani și își câștiga existența cântând la acordeon. El a murit în brațele soției sale după ce un glonț i-a străpuns trupul trecând prin acordeon. Stația de metrou în care a murit românul a fost numită după Petru Bîrladeanu. În interiorul gării există și o placă memorială pe care scrie: În amintirea lui Petru Bîrlădeanu, România 1976 – Napoli 2009, victimă inocentă a Camorrei.

Pe 26 mai, în Italia: Manifestație omagiu în memoria unui român ucis de mafie!

O manifestație comemorativă se va organiza pe data de 26 mai la Napoli, în memoria lui Petru Bârlădeanu, ucis de membri Camorra, în luna mai a anului 2009. La Camorra, este cea mai veche și cea mai extinsă organizație criminală italiană și are sfera de influență în regiunea Campania.

În seara zilei de 26 mai 2009, un grup criminal de opt persoane pe patru motociclete cu căști pe cap, au intrat pe contrasens în via Pignasecca până în piața din apropierea gării Montesanto și au început să tragă cu mitralierele la întâmplare pentru a-și marca teritoriul. Piaţa era plină de oameni, un elev de 14 ani, napolitan, a fost atins de un glonţ la umăr și un muzicant român de 33 de ani, Petru Bârlădeanu, a fost ucis.

9 ani au trecut de la tragicul incident în care a murit nevinovat românul.

Petru Bârlădeanu îşi câştiga pâinea cântând în pieţe şi în metrou cu acordeonul, iar în acel moment mergea cu soţia sa, Mirela Boboacă, (29 de ani) spre staţia Cumana. O rafală l-a lovit din greşeală pe Petru. Un glonţ a trecut prin acordeon. Conaționalul nostru s-a prăbușit la pământ, în interiorul gării, sub privirile indiferente ale trecătorilor. A murit în brațele soției sale, iar în urma sa a lăsat doi copii, o fetiță și un băiețel.

Stația de tren în care și-a dat sufletul Petru Bârlădeanu, azi îi poartă numele

Ca urmare a acestei tragedii, începând din 26 mai 2016, stația Montesanto a fost numită după Petru Bîrladeanu. În interiorul gării există și o placă memorială pe care scrie: „În amintirea lui Petru Bîrlădeanu, România 1976 – Napoli 2009, victimă inocentă a Camorrei”.

Sâmbătă, 26 mai 2018, ora 16:30, la Montesanto se va organiza, ca în fiecare an, o manifestație omagiu în memoria lui Petru Bîrlădeanu. Sindicatul OR.S.A speră că vor participa câți mai mulți cetățeni pentru a comemora bărbatul român ucis fără vreo vină, precum și toate celelalte victime nevinovate ale Camorrei, scrie rotalianul.com, citând internapoli.it.


Foto: internapoli.it

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...