PDL şi Forţa Civică s-au “luat” oficial şi la Botoşani. Vezi ce cadouri şi-au făcut liderii celor două partide-FOTO

Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Botoşani, Cătălin Flutur, şi preşedintele Partidului Forţa Civică Botoşani, Cristian Roman, au semnat, miercuri, protocolul de fuziune între cele două partide, după ce weekendul trecut la convenţiile extraordinare reunite ale PDL şi ale Partidului Forţa Civică s-a hotărât fuzionarea prin absorbţie.

Liderul democrat-liberalilor botoşăneni le-a urat bun venit în partid celor de la Forţa Civică, spunând că prin pasul făcut s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple şi anume reunirea dreptei.

“Dreapta românească are puterea şi maturitatea să se adune la un loc într-o competiţie cu adversari redutabili şi mă gândesc în primul rând la PSD, care este pe partea stângă a eşicherului politic. La Botoşani este un act de normalitate, noi nu suntem pentru prima dată împreună. La alegerile parlamentare din 2012 am luptat împreună sub sigla ARD-ului. Ne cunoaştem, nu avem secrete unii faţă de alţii, şi avem un scop comun. Le urez bun venit membrilor partidului Forţa Civică în rândurile noastre şi ştiu că venirea lor pentru noi înseamnă un plus, vom fi o forţă mult mai puternică în bătălia pe care o avem de dus în următoarele campanii, prima fiind cea pentru prezidenţiale şi în 2016 alegerile locale şi cele parlamentare", a declarat Cătălin Flutur.

Cât priveşte procolul de fuziune, liderul PDL a spus că acesta are o particularitate pentru fiecare judeţ.

“Există un protocol care stabileşte toate datele tehnice prin care se face fuziunea, un procol care păstrează toate caracteristicile la nivel naţional cu o singură diferenţiere între judeţe, care este făcută de un punct din protocolul naţional care spune că accederea în organismele de conducere ale PDL a noilor membri care vin de la Forţa Civică se face în mod proporţional cu rezultatele ultimelor alegeri, cele europarlamentare", a explicat Flutur.

La rândul său, Cristian Roman, preşedintele Partidului Forţa Civică spune că prin fuziune partidul pe care îl conduce vine cu un aport de oameni de calitate.

“Acesta este drumul firesc, aici trebuia să ajungem şi mai mult decât atât este obligatoriu să mergem mai departe pe calea unificării dreptei. Mă bucur că partidele de dreapta s-au trezit la realitate şi conducătorii lot înţeleg că doar unirea face puterea. Eu am avut o relaţie foarte bună cu colegii din PDL, am foarte mulţi prieteni în acest partid, am o relaţie specială cu domnul Flutur. Venim în PDL cu o mică oaste, aducem un aport de oameni nu neapărat cantitativ cât mai ales calitativ. Venim cu oameni de calitate, aproape 80% dintre membri nu au făcut niciodată politică şi cred că cel mai important este să îi ţinem pe toţi, după această fuziune, în noua formaţiune şi mai departe în formaţiunea politică PNL cu care ne vom contopi. Ştim că uşa casei a fost întodeauna deschisă pentru noi şi puteţi să vă bazaţi aşa cum aţi făcut-o şi până acuma", a spus Cristian Roman.

După semnarea protocolului, liderii PDL Şi Forţa Civică şi-a făcut reciproc câte un cadou. Cristian Roman i-a dat liderului PDL steagul Partidului Forţa Civică, în timp de Flutur i-a pus acestuia în piept insigna PDL.

PDL va semna vineri şi cu PNL protocolul de fuziune. 



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...

Un șofer care circula haotic pe drumul Botoșani – Suceava a fost oprit la timp de polițiști!

astăzi, 14:44

Un șofer care circula pe DN 29 Botoșani – Suceava a fost oprit de un echipaj de la Poliția Salcea, care se afla în serviciu de control trafic și a observat că un Seat Alhambra este co...

A fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2024!

astăzi, 14:25

Premiul Nobel pentru Literatură din 2024 este acordat autoarei sud-coreene Han Kang „pentru proza sa poetică intensă care confruntă traume istorice și expune fragilitatea vieții umane&rdqu...