Paturi in spitale pentru persoanele fara adapost!

Persoanele fara adapost, care vor avea de suferit din cauza conditiilor nefavorabile din sezonul rece, vor fi primite in spitalele din judet.

Directia de Sanatate Publica a solicitat de la fiecare unitate sanitara numarul de paturi pe care il poate aloca pentru persoanele fara adapost care vor suferi din cauza gerului.

Astfel, la Spitalul de Psihiatrie sunt sase paturi, la Spitalul de Pediatrie sunt 3 paturi, 4 paturi sunt la Spitalul de Recuperare, iar la Spitalul Municipal Dorohoi sunt 5 paturi.

“Nu sunt paturi la Spitalul Judetean, din cauza spatiului insuficient, dat fiind ca spitalul este in reabilitare. In schimb, Spitalul Judetean nu va refuza nicio urgenta de acest gen, insa daca va fi necesara internarea persoanele fara adapost vor fi dirijate catre celelalte spitale", a spus Lidia Onofrei, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

In evidentele Politiei Locale Botosani figureaza circa 45 de persoane fara adapost, din care jumatate au domiciliul in municipiul Botosani, restul fiind din judet, insa traiesc pe strazile din municipiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...