Patul, sursa de probleme medicale

Aproape o treime din viata o petrecem dormind, de aceea trebuie sa fim atenti atunci cand ne alegem patul. Modul in care arata ne influenteaza starea de sanatate. Iata ce probleme medicale va poate crea un pat nepotrivit.

1. Patul prea jos

Este mai degraba o moda decat o necesitate. Daca persoanelor tinere le este mai usor sa accepte acest tip de pat, cele in varsta intampina numeroase dificultati. Asta din cauza ca ridicarea dintr-un pat prea jos e dificila si dura pentru organism, fiind o adevarata povara pentru persoanele cu dureri de genunchi, probleme de coloana vertebrala sau pentru cele care sufera de ameteli ori tulburari de echilibru.
Daca dormi pe jos, direct pe saltea, exista posibilitatea sa te traga curentul sau, in timp, sa apara inflamatii repetate ale articulatiilor, care duc in cele din urma la artroza.

2. Pat prea ingust

De cele mai multe ori, odihna intr-un pat ingust face ca in cursul noptii mainile sa atarne ore intregi in afara patului. Din aceasta cauza, dimineata ne trezim intepeniti. Cand patul e prea ingust, pot aparea si alte probleme, cum ar fi durerile in zona coatelor si a umerilor.

3. Pat prea tare

Deoarece dormitul pe scandura de lemn este recomandat de catre medic persoanelor cu diverse probleme ale coloanei vertebrale, avem tendinta sa consideram ca odihna intr-un pat cat mai tare este cea mai sanatoasa alegere. Dar nu e deloc asa, fiindca patul prea tare cauzeaza:
- insomnie - somnul in aceasta situatie nu este linistit si odihnitor;
- dureri musculare - o saltea prea tare nu se muleaza dupa forma corpului nostru.

4. Pat vechi cu saltea deformata

Chiar daca ni se pare confortabila si moale, salteaua cea veche poate contribui in timp la diverse afectiuni, cel mai des intalnite fiind deformarile coloanei vertebrale, foarte greu de corectat, cum ar fi hiperlordoza lombara (in cazul in care obisnuim sa dormim cu fata in jos, pe burta) si scolioza.
Pentru a evita deformarea timpurie a saltelei, aceasta trebuie intoarsa o data pe luna. Se recomanda schimbarea saltelei o data la cinci ani.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...