Patrunjelul fortifica sistemul imunitar, dar e bun si pentru potenta si fertilitate
Stiri Botosani Wednesday, 21 September 2011 ActualitateDe asemenea, consumul regulat de patrunjel incetineste procesul de imbatranire a pielii, stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, stimuleaza activitatea glandelor endocrine.
Planta mistica
Stramosii nostri, dacii, utilizau patrunjelul ca elixir al frumusetii, grecii il foloseau pentru inlesnirea comunicarii cu persoanele decedate, dar si pentru a scapa de teama de moarte, iar romanii ingerau o cantitate semnificativa de patrunjel inainte de a intra in arena, considerand ca aceasta vor tine la distanta teama de moarte si vor avea curajul necesar in luptele de gladiatori.
Patrunjelul are in compozitia sa vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacizi, iod, clorofila. Cantitatea de Vitamina C din patrunjel este foarte mare, cam de patru ori mai mare decat cea din portocale. Contine fier, mai mult decat se gaseste in spanac, recunoscut si utilizat tocmai pentru cantitatea mare de fier, precum si dublul cantitatii de proteine intalnite intr-un ou.
Bun pentru fertilitate si potenta
Vitamina B12, care se gaseste intr-o cantitate foarte mare in patrunjel, ajuta la combaterea bolilor precum cancerul, bolile digestive si cerebrale, dar ajuta si pentru fertilitate si potenta. Patrunjelul ajuta la fixarea calciului in organism si la dezvoltarea normala a celulelor.
Consumat zilnic, patrunjelul verde prelungeste tineretea pielii, stimuleaza fertilitatea, este antireumatic si anticancerigen, fiind recomandat si in tratarea multor boli de nervi.
Cura cu patrunjel
Cura cu salata de patrunjel verde fortifica sistemul imunitar si de acest lucru este neaparata nevoie acum, la schimbarea de anotimp. Se taie marunt o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Salata se consuma zilnic, timp de 10-14 zile. Cura este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.
Radacina de patrunjel, la fel de bogata in nutrienti ca si frunzele, se consuma ca atare, sub forma de suc sau fiarta, in mancare. S-a constatat ca, prin fierbere, se pierd cam 70% din constituenti, dar se recomanda patrunjelul fiert deoarece se asimileaza mult mai usor.
Inlatura pistruii
Patrunjelul se foloseste si in cosmetica. Sucul de patrunjel curata tenul si inlatura pistruii. Tenul va capata stralucire si prospetime. Planta verde este mai activa decat cea uscata. De asemenea, este mai activ patrunjelul cu frunza neteda decat cel cu frunza incretita.
Sa avem sanatate!
ziare.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ministrul Sănătăţii: "Din păcate, încă există mulţi români care consideră că vor fi microcipaţi"
Există din păcate un procent destul de ridicat de oameni în România care consideră că odată cu noua carte de asigurări de sănătate electronică vor fi microcipați, a declarat dumi...
Soția ar putea să-și păstreze numele din timpul căsătoriei, în caz de divorț, fără să aibă nevoie de acordul soțului. Ce prevede un proiect de lege!
În cazul unui divorţ, soţia îşi va putea păstra numele din timpul căsătoriei independent de consimţământul soţului, potrivit unui proiect de lege co-iniţiat de deputaţii U...
Organizatorii de nunți și botezuri, noile ținte ale ANAF. Zeci de firme din domeniul serviciilor pentru evenimente vor fi verificate!
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că va efectua în perioada următoare controale în domeniul serviciilor pentru evenimente. Astfel, începând de l...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.20 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici