Patrulele mobile ale poliţiei extinse la nivelul întregului judeţ

Patrulele mobile ale poliţiei extinse la nivelul întregului judeţ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a pus în aplicare, la nivelul întregului judeţ, un plan ce presupune patrularea în toată raza de competenţă folosindu-se lucrătorii de la posturile de poliţie.

Cms. şef Viorel Şerbănoiu, împuternicit inspector şef al IPJ Botoşani, susţine că patrularea se face 24 de ore din 24, iar dacă situaţia o impune efectivele sunt suplimentate.  Şeful Poliţiei botoşănene a precizat că nu  există nicio situaţie în care poliţistul să patruleze singur, lucrâdnu-se şi în echipaje mixte alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Noi avem un nou concept de la Direcţia de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi am extins patrularea în tot judeţul folosind poliţiştii de la posturile comunale şi acest sistem a dat roade prin prezenţa efectivă a poliţiştilor pe itinerarile de patrulare 24 de ore din 24 de ore. Poliţiştii patrulează în echipe de câte doi sau în echipe mixte cu jandarmii, lucrăm şi cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, pe sectoarele de frontieră. În zona urbană Dorohoi şi Botoşani avem echipe mixte şi cu colegii de la Poliţia Locală. Noi am extins la nivelul judeţului această patrulare intercomunală şi reuşim să acoperim. De exemplu, la Secţia 1 Botoşani unde arealul este mai mare, are mai multe comune în componenţă, ca să acoperim folosim întotdeauna două patrule pe schimb eventual de a interveni la eveniment, sunt patrule mobile”, a declarat cms. şef Viorel Şerbănoiu.

 

Spune-ne opinia ta