Patrulă de poliție cu „misiune unică” dispusă de IPJ Botoșani (video)

Pe lângă această echipă „unică” mai acționează în teren și peste 100 de polițiști și jandarmi. 

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a dispus o patrulă de poliție cu o „misiune unică”.

Este vorba despre un echipaj, care va acționa exlusiv în zona unităților de învățământ, din municipiul Botoșani, atât pedestru, cât și cu autospeciala de poliție. Aceasta suplimentează dispozitivul curent de ordine publică și va acționa la intervale de timp suprapuse programului de desfășurare a orelor de curs.

Prin inițiativa conducerii IPJ Botoșani, începând cu acest an școlar, efectiv din data de 11 septembrie, la nivelul municipiului Botoșani a fost instituit suplimentar față de dispozitivul curent de ordine publică, un echipaj care acționează zilnic atât în regim de patrulare auto, cât și pedestru, pe un itinerariu adiacent unităților de învățământ din municipiu, la intervale de timp suprapuse programului de desfășurare a orelor de curs. Este, dacă vreți, un proiect pilot”, a declarat comisar șef de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară.

Dacă proiectul inițiat de IPJ Botoșani va avea rezultate bune, acesta va fi extins și în municipiul Dorohoi.

„Urmează să colectăm la sfârștiul acestui an datele și indicatorii care au caracterizat activitatea acestei patrule și, în situația în care concluziile sunt favorabile, vom extinde minim la nivelul municipiului Dorohoi acest concept. Misiunea lor unică este aceea de a patrula în proximitatea unităților de învățământ, de a desfășura activități care sunt specific polițienești. Însă, dacă în momentul patrulării surprinde în flagrant comiterea unei infracțiuni sau a unei fapte contravenționale nu înseamnă că nu trebuie sau nu pot interveni, solicita sau semnala această chestiune”, a mai spus comisar șef de poliție Daniela Gheorghiescu.

Pe lângă acest echipaj cu „misiune unică”, în teren acționează în jur de 120 de polițiști de ordine publică și rutieră atât în mediul urban, cât și în mediul rural. De asemenea, 11 jandarmi asigură ordinea și siguranța în zona a nouă unități școlare repartizate în responsabilitatea lor.

Activități similare au desfășurat și desfășoară în permanență colegii din cadrul Compartimentului de Prevenire, din Poliția de Proximitate, din cadrul structurilor de Poliție Rutieră. Am avut peste 760 de asemenea activități. Echipajele de ordine publică sau cele de poliție rutieră au desfășurat undeva la peste 1.400 de activități de patrulare în zona adiacentă unităților de învățământ”, a completat Daniela Gheorghiescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...