Patru oameni au murit după ce ciclonul Boris a făcut prăpăd în Moldova. Alertă și la Botoșani!

Ploile abundente care au afectat judeţul Galaţi s-au soldat cu decesul a două persoane. De asemenea, zeci de persoane au fost evacuate, iar 13 tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene închise din cauza ploilor abundente şi a viiturilor. În unele localităţi, apa a depăşit 1,5 metri.

Bilanțul morților în Galați a ajuns la patru. Premierul Marcel Ciolacu și șeful DSU, Raed Arafat, se îndreaptă spre Galați.

Oameni blocați cu mașinile pe drum în Neamț

Mai mulţi oameni au rămas blocaţi cu maşinile pe drumul judeţean din localitatea Valea Ursului, din cauza aluviunilor formate ca urmare a ploii torenţiale, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Alertă pe Jijia și Prut!

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora și au instituit:

Cod Portocaliu, de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la aceeași oră;

Cod Galben, mâine între orele 12: 00 -18:00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE".

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi angajați ai Penitenciarului din Botoșani, cu drag de mișcare și natură, prezenți la o competiție în Suceava! (foto)

astăzi, 16:00

Maratonul Dragomirnei 2024 - ediția a II-a, organizat ACS TRIB, i-a purtat pe cărări de pădure pe Antonio și Vasile, cei doi polițiști de penitenciare pasionați de alergare. De la Mănăsti...

Lovitură în instanță: Minorii care l-au bătut pe Cris, arestați din nou!

astăzi, 14:15

Săptămâna trecută instanța de judecată a decis plasarea sub control judiciar a trei dintre minorii care l-au bătut pe Cris în zona Centrului Vechi din Botoșani. Inițial, Petru I., ...

Prima librărie românească din Marea Britanie, fondată de o botoșăneancă: ”Promitem să ducem povestea mai departe!”

astăzi, 13:44

Plecată de ani mulți din țară, botoșăneanca lucrează pentru un ziar și este și co-fondatoare a primei librării românești din Marea Britanie. "Românii din UK citesc căr...