Patru locuri I şi medalia EUROINVENT, din partea Forumului Inventatorilor Romani, obţinute de geniile de la Palatul Copiilor Botoşani!

Patru locuri I şi medalia EUROINVENT, din partea Forumului Inventatorilor Romani, obţinute de geniile de la Palatul Copiilor Botoşani!
Echipa de electronică, automatizări-robotică, de la Palatul Copiilor Botoșani, a participat în acest weekend la Concursul Național "Invațăm să inventăm", ediția a IX-a, eveniment organizat în cadrul complexului PALAS- Iași.

Aici s-au reunit numeroase echipe din ţara, unde elevii și-au prezentat proiectele realizate. Pentru obiectivitatea maximă a concursului, juriul a fost format din studenţi, profesori universitari de prestigiu şi membri a Forumului Inventatorilor Romani.

Concursul s-a desfășurat pe următoarele secţiuni:
· roboti urmaritori de linie
· roboti mini-sumo
· prezentare lucrări tehnice
· prezentare referate

Toate proiectele echipei botoșănene au fost premiate, obţinând astfel patru Locuri I si medalia EUROINVENT, din partea Forumului Inventatorilor Romani.

Echipa a fost formata din: Clodninschi Darian, Voiniciuc Vasile, Vișan Gabriel – Andrei, Grigore Eduard, Bejinariu Alexandru, Horbuli Mihnea – Gheorghe, Botez Serban, Tatar Andreas.

Reamintim ca aceași echipa a echipă a participat, alături de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza Iași"- Facultatea de Fizica, la "Noaptea Cercetătorilor- 2014", evenimentul fiind organizat simultan în 300 de oraşe din Europa.

"Palatul Copiilor Botoșani, prin Cercul de Fizică Aplicată, va organiza în perioada 28 noiembrie-2 decembrie, un maraton competitional ce va cuprinde 12 probe, în cadrul a doua concursuri naționale de electronica si robotică: Concursul Național de construcții electronice TEAM, editia a IX-a, și Trofeul Național de robotică ROBOTOR, ediția VI-a", a precizat prof. Luisian Grigore, coordonatorul Cercului de electronică, automatizări-robotică, de la Palatul Copiilor Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
37

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
296

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
24

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...