Patru incendii în mai puțin de șapte ore, în județul Botoșani

Patru incendii în mai puțin de șapte ore, în județul Botoșani

Nu mai puțin de patru incendii au avut loc la Botoșani în ultimele șapte ore. Cele patru evenimente cu foc s-au produs pe raza localităților Botoșani, Victoria, comuna Hlipiceni și Mănăstirea Doamnei, comuna Curtești.

În municipiul Botoșani au fost afectate  două motociclete, izolația unei clădiri și un tomberon de gunoi, iar la Victoria și Mănăstirea Doamnei, câte o anexă.

Pompierii botoșăneni sunt la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal, acordarea primului ajutor medical și transportul la spital unui număr de 20 de persoane, deblocarea ușii unui apartament și stingerea a patru incendii”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Cauzele probabile care au generat incendiile au fost: foc deschis în spații deschise, fumat în locuri nepermise și scurtcircuit.

Pentru stingerea acestora și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 22 pompieri militari și voluntari. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 9.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 300.000 de lei, a mai adăugat aceeași sursă.          

ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
250

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
404

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...