(Foto) Focar de infecție într-un apartament din Botoșani: 18 pisici și 5 câini descoperiți de medicii veterinari și Poliția Animalelor

(Foto) Focar de infecție într-un apartament din Botoșani: 18 pisici și 5 câini descoperiți de medicii veterinari și Poliția Animalelor

Medicii veterinari, însoțiți de agenți din cadrul Poliției Veterinare, au avut neplăcuta surpriză de a descoperi într-un apartament din Botoșani, nu mai puțin de 23 animale care trăiau în condiții greu de imaginat.

Cele 18 pisici și 5 câini se aflau într-o stare de sănătate precară, foarte slabi și cu probleme de piele, fiind infestați cu purici, iar pisicile aveau probleme respiratorii.

„Este vorba de 18 pisici și 5 câini care trăiau în niște condiții greu de imaginat într-un apartament . Imaginile sunt greu de privit, aceste animale și proprietara trăiau într-un adevărat focar de infecție printre gunoaie , urina, fecale, gândaci și purici ...

Toate animalele sunt într-o stare de sănătate precare, foarte slabe, absolut toate au probleme de piele, pisicile au probleme respiratorii și toți au o infestație masiva cu purici .

Imaginile nu pot reproduce mirosul din acea locuința și nici senzația cum puricii și gândacii urcau pe picioarele noastre atunci când căutam efectiv printre gunoaie încercând să prindem pisicile.”, a declarat Daniel Bjinariu, medic veterinar în cadrul Clinicii Trio.Vet.

Cele 23 animale au probleme de sănătate. 14 pisici sunt femele și toate sunt gestante iar acest lucru presupune o sterilizare urgentă, declară medicul veterinar. Animalele au fost preluate de medicii veterinari care sunt nevoiți să găsească o soluție de a le adăposti sau de a le da spre adopție.

„Nu cunoaștem încă statusul pisicilor privind bolile infecțioase incurabile acest lucru impunând o testare serologica a fiecăreia în parte, să știm dacă pot fi date spre adopție și în ce condiții. Din păcate, trebuie să găsim și soluții pentru cazare, în special pentru pisici, deoarece momentan ne bucuram că am reușit sa le luam de acolo și le-am cazat în cuști însă suntem foarte aglomerați cu pisici in aceasta perioada.”, precizează Daniel Bejinariu.













 

 

Spune-ne opinia ta