Patru dintr-o lovitură: A avariat patru maşini, apoi a refuzat testarea cu etilotestul!

Doi botoşăneni s-au ales cu dosare penale, în ambele cazuri şoferii fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Dacă unul dintre conducătorii auto, care a urcat la volan deşi era aproape în comă alcoolică, a fost depistat la timp de poliţişti, cel de-al doilea a reuşit "performanţa" de a avaria patru maşini.

Duminică seara, în jurul orei 19.20, B. D., de 43 de ani, din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DC 14, în localitatea de domiciliu. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          
A doua zi, marţi, în jurul orei 20.25, un bărbat a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că autoturismul său, staţionat într-o parcare de pe strada 1 Decembrie din municipiul Dorohoi, a fost avariat de un alt vehicul, al cărui conducător auto efectua manevra de mers înapoi.

Acesta din urmă a fost identificat de poliţişti, în persoana lui P. D., de 35 ani, din municipiul Dorohoi; întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. P.D. a refuzat ambele proceduri.
         
Totodată, la faţa locului, poliţiştii au constatat că în urma manevrei efectuate de conducătorul auto, a rezultat în fapt, avarierea a patru autoturisme. Nu s-au înregistrat victime omenești.

În cele două cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Controale ale polițiștilor de la Imigrări pe tot teritoriul județului: Ce nereguli au descoperit!

astăzi, 17:15

În perioada 3 – 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat patru acțiuni în Județul Botoșani, dintre care trei au fost efe...

Minor suspect de furt, prins de un jandarm botoșănean!

astăzi, 15:37

În această dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat, în zona Centrului Vechi din municipiul Botoșani, un băiat în vârstă de aproximativ 15 ani, cu dom...

Sute de locuri de muncă vacante pentru botoșănenii cu studii medii!

astăzi, 15:15

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante,  la data de 14.10.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de M...