Patru arestați preventiv în dosarul de proxenetism și trafic de minori!

  Patru bărbați care au fost reținuți în urma perchezițiilor făcute de procurorii DIICOT, în cursul zilei de miercuri, pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a tinerelor, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Jan Valentin Avădănei, Cătălin Zahariuc, Cătălin Mardar și Daniel Tiberiu Damian au fost prezentați în fața magistraților Tribunalului Botoșani fiind acuzați de de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, instanța dispunând arestarea lor preventivă la propunerea procurorilor DIICOT.

Avocații acestora au cerut arrest la domiciliu, dar instanța a respins cererea.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat, un număr de 5 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea de infracţiuni de trafic de minori şi proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă, că în perioada 2013 - 2014, membrii grupării au racolat de pe raza judeţului Botoşani mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore care proveneau din familii cu o situaţie materială precară, în scopul exploatării sexuale, atât pe teritoriul municipiului Botoşani cât şi pe teritoriul Franţei şi al Italiei.

De asemenea membrii grupării se ocupau de transportul şi cazarea victimelor pe teritoriul Franţei şi Italiei, asigurându-le mijloacele financiare necesare deplasării.

Totodată, membrii grupării racolau clienţii prin intermediul unor site-uri de profil, supravegheau activitatea de prostituţie desfăşurată de victime şi colectau sumele obţinute de către victime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

astăzi, 19:42

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...