Patronul unei fabrici din Botoşani, trimis în judecată de DNA!

Patronul unei fabrici din Botoşani, trimis în judecată de DNA!
Patronul unei societăţi din Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată, uz de fals şi spălare a banilor.

Este vorba de afaceristul Radu Olteanu, care a fost acţionarul majoritar al fabricii de izoltori Alcor Botoşani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

Inculpatul Olteanu Radu, în calitate de director al SC Sticom Trading SRL Oradea, a indus și menținut în eroare reprezentanții unei instituții bancare cu ocazia încheierii (la data de 2 septembrie 2009), iar apoi a executării contractului de credit ipotecar, în valoare de 11.000.000 lei, în vederea finanțării construirii a două blocuri cu destinația de locuințe, folosind în acest sens un contract de vânzare-cumpărare fals.

Acest document a fost încheiat de societatea în cauză cu Primăria Municipiului Oradea, având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unui număr minim de 100 de apartamente din complexul de locuințe aflat în constructive, potrivit unui comunicat al DNA.

Ulterior încheierii contractului de credit, inculpatul Olteanu Radu, beneficiind de ajutorul inculpatului Cotoroi Ioan Doru, a depus mai multe situații de plată fictive ce atestau, în mod nereal, prestarea unor servicii de construcții de către SC Medcar SRL în favoarea SC Sticom Trading SRL.

În perioada 03.09.2009 – 04.11.2009, inculpatul Olteanu Radu, cunoscând proveniența ilicită a banilor, a folosit aceste sume pentru a achita, în primă fază, contravaloarea serviciilor de construcții prestate de către două societăți comerciale, în valoare de 6.555.007 lei.

Beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, inculpatul Olteanu Radu a achitat în mai multe etape suma de 3.484.834 lei, către SC Medcar SRL contravaloarea unor servicii de construcții fictive, facturate către SC Sticom Trading SRL, în scopul însușirii respectivei sume de bani.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două imobile aparținând inculpatului Olteanu Radu. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză. 

În prezent, pe locul în care a funcţionat fabrica de izolatori Alcor este sediul Poliţiei Rutiere. Societatea a fost privatizată în anul 1999, pachetul majoritar fiind cumpărat de Radu Olteanu, care însă a falimentat-o.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
56

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
42

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
295

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...