Patronul Trans Dor, condamnat definitiv pentru înşelăciune!

Omul de afaceri Vasile Doroftei, administratorul societăţii Lorion, care deţine autogara Trans Dor, a fost condamnat definitiv, luni, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce a fost judecat pentru înşelăciune.

Iniţial, Doroftei a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Botoşani la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani, dar a contestat sentinţa. Magistraţii Curţii de Apel Suceava  au respins apelul declarat de afacerist, astfel că acesta a rămas cu pedeaspa dată de Tribunal.

“Respinge apelurile declarate de inculpatul Doroftei Vasile, de partea civilă Ministerul Transporturilor şi de partea responsabilă civilmente SC Lorion SRL Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 536/10.12.2014 a Tribunalului Botoşani, ca nefondate. Obligă apelanţii să plătească statului câte 200 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare din apel. Definitivă", se arată pe portalul Curţii de Apel Suceava.

Instanța l-a obligat pe Doroftei și la plata, către Ministerul Transporturilor, în solidar cu firma Lorion, a sumei de 73.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

Magistraţii l-au obligat totodată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei comunei Tudora.

Vasile Doroftei a fost trimis în judecată de procuroii Parchetulului de pe lângă Tribunalul Botoşani în noiembrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada martie –decembrie 2010, a indus în eroare reprezentanţii Ministerului Transporturilor, prin solicitarea spre decontare a sumei totale de 1.327.680 lei, aferentă unor taloane speciale de călătorie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...

PSD: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani (Foto)

astăzi, 15:28

Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Crist...

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...