Patroni din Botoșani dați pe mâna procurorilor, pentru evaziune de milioane de lei!

Patroni din Botoșani dați pe mâna procurorilor, pentru evaziune de milioane de lei!
Administratorii mai multor firme din județul Botoșani, sau care desfășoară afaceri la noi în județ, s-au ales cu plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.  

În urma unor inspecții fiscale realizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani a ieșit la iveală faptul că firmele pe care aceștia le administrează nu au evidențiat în actele contabile operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, sau au evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat.

De asemenea, organele fiscale au sesizat Parchetul după ce unii agenți economici au refuzat să prezinte documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare și fiscale.

Prejudiciul caluclat de reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani de la începutul acestui an este unul uriaș, ridicându-se la 5,881 milioane lei.

Potrivit directorului executiv al AJFP Botoșani, în perioada ianuarie-aprilie 2016 au fost formulate opt sesizări penale.

“Majoritatea cazurilor sunt la art. 9 din Legea 241/2005, respectiv evaziune fiscală. Doar pentru opt cazuri este un prejudiciu foarte mare pentru Botoșani și într- o perioadă atât de scurtă", a precizat Radu Țurcanu, directorul AJFP Botoșani.

Cel mai mare prejudiciu, în cuantum de 1,6 milioane de lei, a fost identificat la o societate care are ca obiectde activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare.

Pe locul doi este o firmă care se ocupă de comerț cu ridicata, care a adus un prejudiciu bugetului de stat, prin neplata obligațiilor către bugetul general consolidat, în cuantum de 1,594 milioane lei.

Pe lista firmelor unde au fost găsite nereguli și s-au formulat sesizări penale se află și societăți din domeniul fabricării produselor lactate și a brânzeturilor, comerț cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne, dar și din domeniul comerțului cu amănuntul al produselor nealimentare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
16

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
127

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
21

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...