Parohiile din Botoșani unde este nevoie de preoți! LISTA actualizată

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat lista cu parohiile vacante din județul Botoșani, pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer.

În Rădeni (Frumușica) este vacantă Parohia ”Sf. Nicolae”, cu 324 de familii. Postul este scos pentru transfer din data de 9 februarie, comunitatea ortodoxă dispunde și de casă parohială.

În Protopopiatul Săveni, 93 de familii din Parohia ”Sf. Voievozi” din Zoițani (Adășeni) așteaptă un preot. Biserica are casă parohială. Postul este vacant din data de 21 iunie. Și în Parohia ”Sf. Elefterie” din Răuseni este nevoie de un preot pentru 432 de familii. Postul este vacant din data de 21 iunie, biserica având și casă parohială.

În Protopopiatul Dorohoi, în Parohia ”Pogorârea Sfântului Duh” din Cucorăni, a fost scos pentru transfer, în data de 5 iulie, postul de preot pentru 287 de familii. Viitorul preot va dispune și de casă parohială.

Și la Boscoteni (Frumușica), 156 de familii din Parohia ”Schimbarea la Față” au nevoie de un preot, postul fiind vacant din data de 5 iulie. Există casă parohială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...