Parlamentul a aprobat inceperea urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase

Parlamentul a aprobat inceperea urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase

 Adrian Nastase  

Parlamentarii au avizat inceperea urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase cu 158 de voturi pentru, 128 impotriva din 286 voturi valabile exprimate. Doua voturi au fost anulate.

La ora 10:00 a inceput dezbaterea in plen, iar in jurul orei 12:20 s-a incheiat votul secret cu bile.

Inainte de vot, Nastase s-a adresat colegilor din Parlament: "Ignorati Constitutia si votati pentru inceperea urmaririi penale", a spus el.

In plenul Camerei Deputatilor au fost prezenti 212 deputati din totalul de 334.

Marti, regulamentul Camerei a fost modificat in sensul reducerii majoritatii necesare declansarii urmaririi penale a ministrilor-parlamentari. Urmarirea penala va putea fi aprobata de plen cu majoritate simpla, adica jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti in sala. Pana acum, era necesar votul a doua treimi din deputatii prezenti.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, declara saptamana trecuta ca are convingerea ca "parlamentarii vor vota in sensul exercitarii unui act de justitie corect, in care Parlamentul sa nu constituie o bariera".

De asemenea, Anastase a anuntat ca toti parlamentarii PD-L vor vota pentru solicitarea de incepere a urmaririi penale cu bilele la vedere, precizand totodata ca este convinsa ca "si parlamentarii PSD vor vota pentru inceperea urmaririi penale, asa cum chiar deputatul Adrian Nastase le-a solicitat".

Adrian Nastase, fost prim-ministru, este acuzat de fapte de coruptie in dosarele Matusa Tamara si Zambaccian II.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...