Parlamentarii susţin că merită pensii nesimţite: muncesc prea mult şi câştigă prea puţin

Parlamentarii susţin că merită pensii nesimţite: muncesc prea mult şi câştigă prea puţin
Parlamentarii susţin cu vehemenţă că merită pensii speciale (pensie plus 80% din salariu), pentru că muncesc prea mult şi câştigă prea puţin. În plus, statutul nu le permite să-şi rotunjească veniturile şi din altă activitate. Declaraţia a fost făcută de deputatul PSD Florin Iordache, joi, la emisiunea "Se întâmplă în România", de la Antena 3.

"La momentul 2010 au existat şapte categorii de persoane care aveau pensii speciale. La toate aceste categorii noi dorim să revenim la momentul acela. (…)Nu înseamnă că dacă cineva are o pensie mai mică trebuie să omorâm şi alte categorii de persoane", a spus joi, la Antena 3, deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre iniţiatorii legii pensiilor nesimţite.

Potrivit proiectului, funcţionarii din Parlament ar urma să primească la pensie încă 80% din salariul mediu din ultimul an.

Pensiile nesimţite revin în forţă. Senatorii au aprobat ieri proiectul de lege privind pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari. Proiectul va fi supus votului în plen, după care va fi trimis la Camera Deputaţilor, for decizional. În timp ce românii de rând abia îşi pot cumpăra cele necesare cu pensiile de la stat, aleşii se preocupă mai mult de pensiile speciale. Parlamentarii urmează să aprobe şi propriile pensii speciale, cele care vor ajunge la peste 4.000 de lei după trei mandate, scrie A.M.PRESS.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
15

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
83

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
205

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...