Parlamentarii botosaneni, trimisi de Tabuleac cu jalba-n protap la Bucuresti!

Parlamentarii botosaneni, trimisi de Tabuleac cu jalba-n protap la Bucuresti!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

O misiune de importanţă capitală pentru judeţ a fost lansată parlamentarilor de Botoşani de către preşedintele Consiliului Judeţean. În ajunul dezbaterilor parlamentare pe bugetul de stat al anului 2010, cei nouă aleşi ai judeţului au posibilitatea depunerii şi susţinerii unor amendamente la legea bugetului, astfel încât în anul viitor judeţul Botoşani să aibă mai puţine probleme de ordin financiar.

O adresă trimisă de către preşedintele Mihai Ţâbuleac către senatorii şi deputaţii de Botoşani arată cu cifre şi argumente cinci puncte nevralgice care au nevoie de suplimentări bugetare.

Primul dintre acestea îl reprezintă problema fondului de salarii pentru sistemul de asistenţă socială.

"Din suma alocată anului 2009, Consiliul Judeţean Botoşani a fost in imposibilitatea de a acoperi o serie de cheltuieli, cunoscute fiind greutăţile întâmpinate in ceea ce priveşte asigurarea fondului de salarii din sistemul de asistenţă socială", se arată în adresa semnată de preşedintele CJ, anunţându-se totodată că pentru anul 2010 s-a luat în calcul diminuarea fondului de salarii la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului ca urmare a reorganizării unor compartimente ale instituţiei şi aplicării noii legi a salarizării.

Dificultăţi în decontarea programului "Cornul şi Laptele" şi finanţarea unităţilor de cultură şi culte aflate in subordine, sunt argumente în plus care, alături de criza sistemului de asistenţă socială, justifică o suplimentare a bugetului Consiliului Judeţean cu 26 de milioane de lei faţă de anul trecut.

Trei investiţii majore ale judeţului sunt pe lista amendamentelor ce aşteaptă să fie făcute de către parlamentari. Pentru ca mult aşteptata modernizare a drumurilor naţionale DN 28 B Botoşani – Târgu Frumos şi DN 24 C Rădăuţi Prut - Ştefăneşti să se poată face, este nevoie de o suplimentare a bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu sumele corespunzătoare indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de către C.N.A.D.N.R. (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Şi Punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut (România) - Lipcani (Republica Moldova) are nevoie de susţinerea financiară a guvernului, obiectivul de importanţă strategică pentru graniţa Uniunii Europene necesitând circa 38 de milioane de lei.

Un alt punct nevralgic în anul ce se încheie a fost cel al subfinanţării primăriilor. În adresa semnată de Mihai Ţâbuleac parlamentarii sunt rugaţi să aibă în vedere o suplimentare la acest capitol de 9,7 milioane de lei, astfel încât administraţia locală din Botoşani să depăşească impasul în care a ajuns în 2009.

"Întrucât conştientizăm că parcurgem o perioadă de criză financiară şi economică, am avut in vedere, la întocmirea acestei note de fundamentare, raţionalizarea la maxim a cheltuielilor salariale şi materiale şi o promovare optimă a proiectelor de dezvoltare locală", le transmite celor nouă parlamentari preşedintele CJ Botosani.

BIROUL DE PRESĂ AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOŞANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
40

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
25

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
534

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...