Părinţi chestionaţi cu privire la fondul clasei sau al şcolii! Care este concluzia IŞJ!

Părinţi chestionaţi cu privire la fondul clasei sau al şcolii! Care este concluzia IŞJ!
Colectarea fondului clasei sau a fondului şcolii este interzisă cu desăvârşire în şcoli, singurii care ar putea avea iniţiativa de a se strânge aceste sume fiind părinţii.

În nicio unitate de învăţământ din judeţul Botoşani, profesorii nu cer de la elevi fondul clasei sau fondul şcolii. Asta susţine inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, care spune că până acum niciun părinte nu a venit să reclame că s-ar cere bani de către şcoală.

Şefa învăţământului botoşănean a precizat că părinţii au primit inclusiv chestionare prin care au fost întrebaţi dacă li se cer bani, dar până acum nu a fost descoperită o astfel de practică în şcolile botoşănene.

“Fondul şcolii nu se strânge de către şcoală. Este interzis. Acolo unde părinţii, prin asociaţii, vor ei să facă anumite activităţi pentru şcoală nu se pot interzice, este o altă activitate, dar în interiorul unităţii de învăţământ este interzis a se strânge atât fondul clasei, cât şi fondul şcolii. Noi, în inspecţiile tematice, am abordat şi această chestiune şi am dat inclusiv chestionare la părinţi tocmai pentru a depista dacă există astfel de cazuri şi nu au fost", a declarat Mihaela Huncă. 

 

Spune-ne opinia ta