Părinţi alertaţi de un caz de encefalită în şcoală. Directorul Colegiului: "Am dezinfectat, copiii sunt monitorizaţi!"

Panică la unul dintre cele mai mari licee din Botoşani! Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că elevii au fost lăsaţi luni să vină la şcoală, înainte ca sala de clasă să fie dezinfectată. Conducerea liceului spune, în schimb, că s-au luat toate măsurile necesare şi că elevii sunt monitorizaţi.

Mai mulţi părinţi ai căror copii învaţă la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" au intrat în panică, luni, după ce au aflat că un elev din clasa copilului lor a fost diagnosticat cu o boală infecţioasă.

Elevul respectiv este în clasa a V-a şi a ajuns în comă la un spital din Iaşi, medicii punându-i diagnosticul de encefalită virală.


"Mi-am luat imediat copilul de la şcoală!"


Colegii săi au venit luni la şcoală, având orarul de dimineaţă, însă abia în jurul prânzului s-a aflat că respectivul elev are această boală. Mai mulţi părinţi s-au arătat revoltaţi de faptul că la prima oră, când copiii lor au ajuns la şcoală, nu au fost informaţi despre situaţia elevului aflat în spital. Vestea că un elev din respectiva clasă a fost diagnosticat cu encefalită s-a răspândit repede printre părinţi, o parte dintre aceştia luându-şi copiii acasă înainte de terminarea programului.

"Eu am aflat la prânz că respectivul coleg de clasă al copilului meu a fost diagnosticat cu encefalită. Nu era normal ca dimineaţă, înainte de începerea orelor, să ne informeze cineva în mod oficial de acest lucru şi să se facă dezinfecţie şi tot ce trebuie? Trebuia să fim informaţi pentru a şti ce să facem. Eu când am aflat am mers şi mi-am luat imediat copilul de la şcoală. Nu trebuia să ştim ca să ne ţinem copiii acasă până se iau toate măsurile?", a declarat, pentru Stiri.Botosani, un părinte.


"Sunt tot felul de zvonuri, dar noi respectăm paşii legali!"

Conducerea Colegiului Naţional Mihai Eminescu susţine că a fost informată despre starea de sănătate a elevului din clasa a V-a în jurul prânzului, dispunându-se imediat dezinfecţia spaţiilor.

Cristina Chiriac, directorului Colegiului, a precizat că elevul nu era la şcoală atunci când i s-a făcut rău.

"Nici noi nu am fost informaţi decât astăzi în jurul prânzului, de la cabinetul medical. Copilului i s-a făcut rău în weekend, nu în timpul şcolii, a fost trimis la Iaşi, acum se simte bine, ne-am interesat. Cei de la cabinetul medical au făcut o instruire copiilor în şcoală şi astăzi (n.red. luni) toată şcoala a fost supusă unei dezinfecţii generale, deşi ni s-a spus că nu se impune. Totuşi noi ne-am luat măsuri de precauţie şi toate clasele, la terminarea cursurilor la ora 14.00, au fost dezinfectate, inclusiv toaletele. Ni s-a spus că nu este o problemă. Am ţinut legătura cu asistenţii medicali, cu doamna doctor care se ocupă momentan de colegiul nostru şi au spus că nu sunt probleme", ne-a declarat Cristina Chiriac.

Aceasta îi asigură pe părinţi că pot să îşi lase copiii la şcoală fără niciun fel de probleme.

"Copilul se simte bine şi nu este un pericol pentru colectivitate. Părinţii trebuie să înţeleagă acest lucru. Trebuie să se liniştească, sunt tot felul de zvonuri, dar noi respectăm paşii legali. Noi am luat măsurile necesare, deşi ni s-a spus că se impune doar monitorizarea claselor de elevi. Cu toate acestea am dezinfectat să fim siguri că nu vor fi probleme. Copiii vor fi zilnic monitorizaţi de cele două asistente care sunt la cabinetul medical din incinta şcolii noastre. S-a discutat şi cu colectivul de elevi, li s-a spus în ce constă boala, care sunt semnele. Am înţeles că este encefalită virală şi am înţeles că nu se transmite", a mai precizat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Encefalita reprezinta o inflamatie a encefalului, aparuta in urma unei infectii virale, microbiene sau parazitare. Circulatia sangelui este alterata, apare febra, sensibilitate la lumina, greata, varsaturi, lipsa de energie, ameteala, convulsii, in cazuri foarte grave, neliniste, nervozitate, halucinatiiPotrivit specialistilor, encefalita in sine nu este contagioasa, insa in functie de microbi, si infectia se poate raspandi prin mai multe moduri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 14 octombrie: O cinstim astăzi pe Sfânta Parascheva - Vinerea Mare de Toamnă

astăzi, 07:00

Sfânta Cuvioasă Parascheva este cinstită pe 14 octombrie. În credința populară, Sfânta Parascheva este numită "Vinerea Mare de Toamnă" sau "Vinerea celor 12 vine...

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...