Parchetul a anuntat cauza accidentului in care a fost implicat Serban Huidu

Parchetul a anuntat cauza accidentului in care a fost implicat Serban Huidu
Serban Huidu a intrat cu masina pe contrasens din cauza neadaptarii vitezei la carosabilul umed, arata cercetarile facute pana acum in acest caz, a anuntat astaiz Parchetul ICCJ.

Intr-un comunicat de presa transmis astazi, Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie precizeaza, referitor la accidentul provocat de Serban Huidu, duminica, pe DN 1, ca din probatoriul administrat pana la acest moment al urmaririi penale reiese ca in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a patruns cu masina pe contrasens si a lovit autoturismul Dacia in care se aflau trei persoane, scrie Mediafax.

În acest dosar au fost formulate concluziile medico-legale cu privire la decesul celor trei persoane care se aflau in autoturismul Dacia, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi copii ai lui Serban Huidu, in varsta de 2 si 4 ani, au suferit leziuni care necesita pentru vindecare sub zece zile de ingrijiri medicale (fapt care nu atrage raspunderea penala). Celelalte doua pasagere ale autoturismului condus de Huidu, respectiv sotia acestuia si bona copiilor, au avut leziuni care necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale si au precizat ca nu formuleaza plangere prealabila, mai arata Parchetul instantei supreme.

Conform sursei citate, urmeaza "sa fie stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto" si, avand in vedere ca aceasta presupune citarea tuturor partilor (inclusiv a apartinatorilor victimelor), "in cursul saptamanii viitoare va fi posibila stabilirea obiectivelor in acest sens".

Parchetul ICCJ mai precizeaza ca Serban Huidu va depune la dosar actele medicale, dupa ce in prealabil vor fi traduse, avand in vedere ca acestea provin de la unitati medicale din strainatate.

Realizatorul TV Serban Huidu a fost audiat, vineri, timp de aproximativ doua ore, la Parchetul Judecatoriei Brasov, unde a fost citat pentru a-i fi adus la cunostinta ca a fost inceputa urmarirea penala impotriva sa pentru ucidere din culpa.

Ion Minjina, avocatul lui Serban Huidu, declara, joi, ca realizatorului TV i s-a comunicat sa aduca mai multe documente medicale care sa ateste faptul ca era apt pentru a conduce autovehicule, iar in prezent acesta asteapta documente medicale de la clinica din Viena unde Huidu a fost spitalizat in urma accidentului de schi.

"I s-a transmis sa fie aduse documente medicale, iar in masura in care le are le va prezenta. Mai trebuie sa vina niste documente si din Austria, pe care le-am solicitat (...) Este foarte afectat de tot ce s-a intamplat, iar asta nu trece de la o zi la alta", preciza avocatul Ioan Manjina.

Avocatul lui Serban Huidu declara, totodata, ca realizatorul TV nu avea nicio interdictie de a conduce de la medicii care l-au tratat in urma accidentului de schi de iarna trecuta. Avocatul preciza chiar ca Serban Huidu "este in posesia unei scrisori medicale" prin care, dupa accidentul de schi de iarna trecuta din Austria, la finalul tratamentului si perioadei de supraveghere i se recomanda sa-si reia toate activitatile anterioare, "implicit pe aceea de a conduce".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
187

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
263

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
180

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...