Parcarile inteligente, in premiera in Romania!

Parcarile inteligente, in premiera in Romania!
Primele parcari inteligente din tara, inaugurate in Bucuresti! Este vorba de parcaje pe verticala, intalnite in capitalele civilizate, in care pe locul a doua sau trei masini la sol intra intre 24 si 40 de autoturisme.

Sistemele computerizate, cu structuri metalice si lift pentru autoturisme, sunt importate din Asia si au fost amplasate in sectorul 6 al Capitalei, pentru locatarii de acolo, care le pot ocupa, contra cost.

In Bucuresti vor fi montate 16 parcari pe verticala pana la sfarsitul anului, pentru care primaria va achita 180.000 de euro. Montajul se face in cinci zile.

Sistemele constau intr-un lift circular cu cod de acces personalizat pentru fiecare utilizator. Astfel, pe suprafata a doua autoturisme, vor putea fi parcate, pe verticala, 12 masini mici, scrie Ziarul Financiar.

Locuitorii din fiecare zona mentionata mai sus vor beneficia, astfel, de 24 de locuri de parcare nou-create, pe o suprafata de numai 70 mp.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
66

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
113

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
36

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...