Parcă a circulat pe drumurile din România: Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, propune ca viteza de circulație în orașe să fie limitată la 30 Km/h

Parcă a circulat pe drumurile din România: Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, propune ca viteza de circulație în orașe să fie limitată la 30 Km/h

Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a propus o limită de 30 de km/h pentru traficul auto în orașe, acolo unde circulă mulți pietoni și bicicliști, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră.

Propunerea a fost formulată cu ocazia lansării de către ONU a Săptămânii Globale a Siguranței Rutiere. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor, relatează Deutsche Welle, citată de Biziday.

“Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

“Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului.

Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză.

Nu este prima dată când se vorbește de această limitare. Fostul ministrul al Sănătății, Victor Costache, a făcut, în 2019, aceeași declarație importantă pentru șoferii din România, că se intenționează limitarea vitezei maxime din localitate la 30 de km/h.

 

Spune-ne opinia ta