Parada inedita pe strazile municipiului, de Ziua Pompierilor! FOTO

Parada inedita pe strazile municipiului, de Ziua Pompierilor! FOTO
O inedita parada cu tehnica de interventie din anii 1860, dar si cu autospeciale de interventie de ultima generatie, a avut loc joi, pe strazile din municipiul Botosani, cu ocazia Zilei Pompierilor.

Punctul de atractie l-au reprezentat cele doua hipocisterne, folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor in anii 1860. Cele doua hipocisterne au fost trase de cate doi cai, fiecare, iar carutasii au fost imbracati in costume de pompieri care se purtau acum mai bine de 100 de ani.

"Colegii mei le intretin si de fiecare data se preocupa de acest lucru. Reprezinta o bijuterie de suflet a noastra, a pompierilor", a declarat col. Radu Anton, seful ISU Botosani.

In afara de cele doua hipocisterne, au putut fi admirate si celelalte autospeciale de interventie si Ambulante SMURD, din dotarea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" al Judetului Botosani.

Au fost prezentate si cele mai noi achizitii ale ISU, fiind vorba despre doua autospeciale care au sosit miercuri la Botosani, pentru prim-ajutor si pentru terapie intensiva.

"Este tehnica de ultima generatie, extrem de utila. Este tehnica destul de complexa, care ne da noua sprijin in actiunile de interventie", a spus seful ISU.

Tehnica de interventie a ISU va putea fi admirata pe parcursul zilei, cu ocazia Portilor Deschise de la ISU.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
622

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...